Slik fungerer bonus hos meglerne

: Det er ingen grunn til å gå etter bonustilbud når du skal velge megler. Kravene for å få bonusen utbetalt er alt for omfattende.
Det er ingen grunn til å gå etter bonustilbud når du skal velge megler. Kravene for å få bonusen utbetalt er alt for omfattende.

Mange meglere prøver å lokke til seg nye kunder med diverse tilbud som for eksempel bonus ved første innskudd, og så videre. En slik bonus kan ha mange forskjellige former. Handelsplattformen ETX Capital har blant annet reklamert med en bonus på 20% av første innskudd.

Vi anbefaler handelsplattformen Markets.comKlikk her

Slike tilbud lyder ofte fristende, men det er absolutt ingen grunn til å velge megler etter størrelsen på en eventuell bonus. Dette skyldes blant annet at det som regel er følger veldig strenge handelskrav ved å ta i mot bonustilbud. Det betyr at du skal handle intensivt og med suksess over en kort periode for i det hele tatt å få retten til å ta ut bonusen din.

Nedenfor har vi listet opp noen gode grunner til at bonuser ikke bør være tungen på vektskålen når du skal velge megler eller spread betting company:

  1. Å spekulere i verdipapirer krever både mentalt overblikk og overskudd. Det er derfor ingen grunn til å sette seg selv i en situasjon med unødvendig tidspress for å oppnå en bestemt bonus.
  2. Den beste handelsplattformen har sjeldent den beste bonusen. Det gir ikke mening å velge en dårlig handelsplattform for å få mulighet til en bonus man sannsynligvis ikke oppnår uansett.
  3. Man er en habil trader hvis man ikke har tapt bonusen sin båre mens man prøver å oppfylle handelskravene for å få den utbetalt. Hvis man allikevel er en såpass god trader, bør bonusbeløpet være småpenger.
  4. Noen handelsplattformer ”låser” kontoen når bonusen er satt inn. Det vil si at man ikke kan få tatt ut sine egne penger så lenge bonusen er inne på konto. I så fall skal man vente på at tidsfristen på bonusen forfaller (ofte eter flere måneder), eller vente på at man har tapt hele bonusen. Selvfølgelig kan du også prøve å oppfylle de strenge bonuskravene.

Eksempler på bonus og bonusregler: 

eToro:
Vinteren 2015: Opp til 40% av ditt første innskudd, men maksimalt 5.000 USD. Bonusen utløper etter 3 måneder. Du kan ta ut bonusen din når du har tjent inn din egen bonus flere
ganger via spreads. Hvis du for eksempel handler råvarer gjelder det hos eToro at du ”tjener inn” din bonus med 10% av det du betaler i spreads. Hos eToro er spread i olje 0,5 point. Hvis du handler olje for 10 USD per point, betaler du 5 USD i spread. Du har dermed nedbetalt din egen bonus med 5 USD x 10% = 0,5 USD. La oss si at du har satt inn 1000 USD, og dermed mottatt 400 USD i bonus. I så fall skal du gjøre akkurat den handelen 800 ganger på 3 måneder for å tjene inn din egen bonus (400 USD/0,5 USD). Hvis det er 60 handelsdager på 3 måneder, skal du altså sette over 13 oljehandler om dagen for å ha sjansen til å få bonusen utbetalt.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her
Del denne artikel
Tags:

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære