Prisen på Bitcoin bestemmes av dette daglige fenomenet

Oppdatert: 25. august 2017

I løpet av de siste 6 ukene har prisen på Bitcoin steget med nesten 90% og det ser nesten ut som at utviklingen er ustoppelig.

Ingen kan forutsi hvordan prisen kommer til å utvikle seg i fremtiden, men nå har en tidligere analytiker fra amerikanske ARK Invest oppdaget at prisen på Bitcoin korrelerer nøyaktig med en daglig hendelse – nemlig søkninger på Google.

Kurtasjefri aksjehandel i tre måneder hos Markets.com Klikk her

Syklusen ser ut som følger: Folk søker på «bitcoins» på Google og kort tid etterpå investerer de. Det betyr at prisen på bitcoin stiger. Dette kan i tillegg spores i Google Search Trends. Se bildet nedenfor.

Prisen på Bitcoin korrelerer med antallet søk på "bitcoin" på Google.
Prisen på Bitcoin korrelerer med antall søk på «bitcoin» på Google.

«En slik korrelasjon er unik for Bitcoin som hele tiden følges av investorer, men fortsatt er et lite og tynt handlet produkt sammenlignet med aksjer og obligasjoner,» skriver Marketwatch i en artikkel med tittelen «Bitcoin stiger, så søker folk på Bitcoin på Google, så stiger prisen enda mer, og så søker folk enda mer på Google».

Blant børshandlede produkter er de to kryptovalutaene Bitcoin og Ethereum blant noen av de som har steget mest i år. Bitcoin har i skrivende stund steget mer enn 330% i år og har en markedsverdi på nesten 70 mrd USD. Ethereum har en markedsverdi på drøye 30 mrd. USD og har steget nesten 3.800% siden årsskiftet.

Du kan handle bitcoin og andre kryptovalutaer hos MarketsX Klikk her
Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære