Uke 44 – OPEC og valg i USA

Oppdatert: 14. desember 2016

Av Global Assets and Trading

Uke 44 har vært preget av manglende enighet internt i OPEC og meningsmålinger før det amerikanske valget.

Markedet mister mer og mer tro på at OPEC kommer til en løsning som er av nevneverdig verdi. Uttalelser fra Iran, Irak og flere indikerer at de bør være unnlatt fra en eventuell avtale utover. Iran mener at de bør komme tilbake til nivåer de var før sanksjonen og Irak mener at de trenger inntektene til å bekjempe IS. Iran produserer per dags dato ~3,6mfoepd og mener det må over 4mfoepd.

Kurtasjefri aksjehandel i tre måneder hos Markets.com Klikk her

Oljen har falt ca 15% på to-tre uker og har brutt igjennom støttenivåene på vei ned. Vi ligger på nå signifikant støtte og brudd forbi nivåene vi er på nå indikerer nedgang ned på ~$42/fat.

1

 

Neste uke kommer til å bli sterkt påvirket av valget i USA. Etter at FBI åpnet etterforskningen rundt Clinton sin e-postskandale etter at etterforskningen av Anthony Wiener og hans «sexting» med en mindreåring jente. Dette har åpnet opp valgracet litt mer og Trump har tatt innpå.

 

2

 

Dette har økt usikkerheten, og som vi alle vet: finansmarkedene hater usikkerhet. VIXen har skutt i været fra 13 til 21,51.

 

3

 

En strategi for å utnytte valget kan være å kjøpe på både Call og Put opsjoner på VIXen. Vi synes opsjoner er bedre på slike eventer, får tar man feil vet man i forkant hva man kan tape. Går man for eksempel i en VIX etf og man får en gap opening, er ikke en eventuell stop loss verdt så mye. Vi mener i hvert fall at en VIX eksponering vil gi den «reneste» eksponeringen mot valget, da det faktisk er usikkerheten man handler.

 

4

 

I valutaverden fikk vi et skifte i fokus da Trump nærmet seg Clinton på meningsmålinger da FBI sent fredag sist uke igjen skulle etterforske Epost saken til Clinton. Renter og rente møtene sist uke ble non-event. Alle de store lot renter forbli uendret og opprettholdt sin politikk. USA renter bør settes opp i desember med dagens økonomiske forventninger. BOJ uendret og bekymrer seg for sterkere YEN. BoE ser rentebunn og makrobildet ser mer positivt ut en tidligere antatt. GBP i svak medvind.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

All handel vil styres inn moe valget i USA tirsdag og resultatet her vil være avgjørende for veien videre. Vi ser for oss høy volatilitet. Vinner Clinton ser vi USD sterkere, CHF og YEN svakere samt GULL vil falle tilbake. Meksikanske Peso vil styrkes merkant. Vinner Trump vil Peso falle mye og fokus vil bli mot safe haven. CHF, YEN og GULL vil stige.

Tilslutt legger vi til en chart med valgkamputviklingen og US Dollars/Meksikanske Peso:

 

5

 

Global Assets and Trading samarbeider med daytrader.no. For mer informasjon om oss i Global Assets and Trading, gå til vår hjemmeside www.globalassets.no.

Disclaimer
Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.

Del denne artikel
Tags: , , ,

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære