Norsk Hydro har stort profittpotensiale

Av Peter Arendt, profesjonell trader

I disse dager bryter Norsk Hydro noen viktige topp- og motstandsnivåer. Hvis bruddet holder har vi en stor opptur foran oss, med bakgrunn i en stor bunnformasjon. Derfor kan aksjen handles nå med en fin profittmulighet sammenlignet med risikoen.

Se min analyse og mitt forslag til handelsstrategi nedenfor.

Vil du trade som de beste? Prøv Markets – stort produktutvalg og lave priser. Klikk her

Handelsstrategi
Aktuell kurs er 50,15 NOK. Kjøp nå eller alternativt vent på bekreftelse av brudd over 51,15 NOK. Målet kan på lang sikt settes i 80 NOK, og stop i 45 eller 40 NOK. Dette avhenger av risikovillighet.

Teknisk analyse
Som det vises på ukesgrafen nedenfor, toppet aksjen i en pris på rundt 80 NOK. Den etterfølgende nedturen stoppet først ved 18 NOK i mars 2009. Siden den gang har aksjen blitt handlet i et stort og usikkert sidelengs intervall. Intervallet går fra bunn og støtte i nevnte 18 NOK, og opp til topp og motstand i 48,59 NOK. Med aktuell pris på 50,15 NOK har intervallet blitt brutt i oppadgående retning.

Denne uken har aksjen faktisk vært oppe i en new high – 51,15 NOK. Dermed har aksjen skapt en korreksjon på over 50% av den store nedturen fra 2008 til 2009. Neste korreksjonsnivå ligger nå ved 55 NOK med grunnlag i Fibonaccis´s ratio på 61,8%.

Med bruddet i oppadgående retning har det videre dukket opp en stor bunnformasjon. Denne signaliserer at målet på lang sikt ligger oppe ved gammel rekord i 80 NOK, som igjen er en ultimat Fibonacci-korreksjon på 100%.

Vil du trade som de beste? Prøv Markets – stort produktutvalg og lave priser. Klikk her

Det er imidlertid for tidlig å konkludere om bruddet er sikkert og dermed signifikant. Hvis du ønsker en bekreftelse på om bruddet er signifikant kan du velge å vente på et brudd over toppen fra tidligere i uken i 51,15 NOK.

De tekniske indikatorene støtter opp om bruddet og den nye store bunnformasjonen, og dermed også et langsiktig kjøp av aksjen.

I nedadgående retning vurderer jeg at det i første omgang vil være støtte rundt 45 NOK, og deretter i området rundt 40 NOK. Derfor kan det, avhengig av risikovillighet, settes salgs- og tapsstopp for et kjøp her, hvis aksjen kjøpes nå eller ved et brudd over 51,15 NOK.

Kom og hør Peter Arendt på Kick-off i Oslo, nå på onsdag 15 mars. Peter Arendt holder også webinar under Tradingeksperimentet.

 

Norsk Hydro
Norsk Hydro

 

arendt-mini

Denne analysen ble publisert første gang på minagro.dk. Peter Arendt samarbeider med daytrader.dk/no. Han leverer analyser av akskjer, forex og avlingpriser. Se med på Peter Arendts side: www.minagro.dk

Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære