Mulig trendvending i NIKE-aksjen

Av Peter Arendt, profesjonell trader

Den amerikanske NIKE-aksjen kan, etter et drøyt års svekkelse, begynne og gå tilbake mot en uptrend. Aksjen lukket sterkt i forrige uke, og en nøkkelvending kan være i ferd med å bli skapt akkurat nå. Aksjen kan akkurat nå handles med en akseptabel risiko i forhold til den profitten som umiddelbart kan jages.

Handelsstrategi
Aktuell pris er 56 dollar. Kjøp i dag med grunnlag i forrige ukes nøkkelvending med target først ved 68 dollar. Legg inn salgs- og tapsstopp ved 50 dollar. Dermed er Risk/Reward akseptabel.

Vil du trade som de beste? Prøv Markets – stort produktutvalg og lave priser. Klikk her

Teknisk analyse

Fra 2009 og frem til starten av 2016 var NIKE-aksjen i en markant uptrend. Men, 2016 viste seg å bli et år hvor aksjen ble svekket kursmessig. Dermed gikk aksjen fra en topp i slutten av 2015 i 68 dollar, til godt under 50 dollar i oktober. Der fant aksjen litt støtte, og siden den gang har det gått jevnt oppover for aksjen som i skrivende stund handles til 56,75 dollar.

Aksjen var sterk forrige uke hvor aksjen åpnet mandagen i 52,09 dollar, for å ende uken i 56,22 dollar. Forrige ukes kursutvikling har skapt en meget prissterk candle som signaliserer at aksjen kan stå overfor en nøkkelvending. Derfor er det gode muligheter for at aksjen igjen har retning mot toppen fra 2015 i 68 dollar.

Hvis vi kikker på ukesgrafen nedenfor, kan vi se at grafen med siste ukes kursaktivitet nå har brutt opp over en fallende trendlinje som ble skapt av nedturen i 2016. Dette kan være det første tegnet på at en ytterligere opptur er i vente, og at aksjen derfor kan starte oppstigningen mot 68 dollar.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

Hvis 68 dollar også skulle bli brutt vil det deretter være teknisk mål i 85 til 90 dollar, med grunnlag i et potensielt fortsettelsesmønster som i så fall vil dukke opp.

I nedadgående retning vil et brudd under bunnen i 50 dollar derimot signalisere at aksjen skal ytterligere nedover. Ved kjøp av aksjen kan det derfor med fordel legges inn et taps- og salgsstopp her.

De tekniske indikatorene har begynt å vise gode styrketegn og støtter derfor opp om et kjøp av aksjen nå.

Kursgrafen har brutt opp over både det 20 og 50 ukers glidende gjennomsnitt. Videre har RSI brutt opp over midten og viser en stigende tendens. RSI sier derfor at aksjen holder på å finne igjen noe oppadgående teknisk momentum. MACD har brutt opp over signallinjen, og er samtidig i gang med å bryte opp over midten med verdien 0. MACD sier dermed også at aksjen har gode muligheter i opadgående retning.

 

nike
NIKE på ukesgraf

 

arendt-mini

Denne analysen ble publisert første gang på minagro.dk. Peter Arendt samarbeider med daytrader.dk/no. Han leverer analyser av akskjer, forex og avlingpriser. Se med på Peter Arendts side: www.minagro.dk

Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære