Kjøp Stellar – ny kryptovaluta på eToro

Oppdatert: 26. februar 2018

En av verdens største handelsplattformer, eToro, tilføyer nå en ny kryptovaluta til deres plattform: Stellar Lumens. Med Stellars kundebase på over 4 millioner tradere er det allerede tydelig at deres inntreden på eToro vil påvirke prisen på kryptovalutaen i en markant positiv retning.

Umiddelbart etter at nyheten kom ut skjøt prisen i været. Nedenfor kan man se et bilde at den store prisstigningen som fant sted samme dag som nyheten ble offentliggjort.

Stellar besitter noen av de elementene som skal til for å bli en suksess i kryptoverdenen:

1891604_1Først og fremst skal man ha en talentfull og prominent blockchain-designer som stifter av virksomheten. I tillegg skal man kunne vise til sterke nettverk og kundereferanser bestående av store virksomheter som ikke kommer fra blockchain-verdenen.

I likhet med både Ethereum og Ripple er det nettopp her Stellar stiller sterkt.

Stellars markedsverdi har i løpet av ett år steget fra 15 millioner USD til deres nåværende 7,6 milliarder USD. Det skal også nevnes at Stellar den siste tiden har klart seg bedre enn det generelle markedet for kryptovalutaer. Stellar ligger i dag som nummer 7 på listen over kryptovalutaer målt i markedsverdi.

Fintech-eksperter har uttalt til finansielle nettsiden Finder.com at de regner med at markedsverdien på Stellars kryptovaluta, Lumens, vil kunne ligge på 183 milliarder USD i slutten av 2018. Det utgjør en potensiell stigning på over 2300%, noe som også overgår forventningene for de fleste andre kryptovalutaer.

Hva er Stellar?

En av skaperne av Stellar, Jed McCaleb, var med på å skape den første Bitcoin-børsen Mt. Gox. I tillegg var han også med på å skape Ripple-kryptovalutaen XRP som i dag er verdens tredje største kryptovaluta målt i markedsverdi.

I oktober 2017 annonserte IBM at de vil ta i bruk Stellar til å samarbeide med banker om å foreta betalinger på tvers av landegrenser i det sørlige Stillehavet. Det vil gjøre det mulig for en person i Australia å foreta overførsler til Indonesia og betale via Stellars kryptovaluta Lumens.

«På nåværende tidspunkt tar betalinger på tvers av landegrenser flere dager å gjennomføre. Denne nye teknologien vil, når den er fullt skalert opp, gjøre det mulig for IBM og deres samarbeidsbanker å fundamentalt endre på måten penger flyttes rundt i verden på. Dette vil også være til hjelp for eksisterende internasjonale transaksjoner,» uttalte McCaleb i forbindelse med at avtalen mellom Stellar og IBM ble underskrevet.

Talspersoner fra IBM har gitt uttrykk for at dette samarbeidet kan føre til at betalinger på over 1 milliard USD i måneden kan foretas i nøkkelmarkeder som Australia, New Zealand, Fiji, Samoa og Tonga i slutten av 2018.

En trussel mot Ripple

I motsetning til Bitcoin som er populær blant forbrukere og alminnelige mennesker, appellerer Stellar i større grad til forretningslivet. Stellar minner derfor mer om Ripple, som McCaleb jo også var med på å skape. Det er imidlertid noen fundamentale forskjeller mellom Ripple og Stellar. Først og fremst er Stellar på nåværende tidspunkt en non-profit organisasjon, i motsetning til Ripple som er en alminnelig virksomhet med fokus på profitt. Ripple har også blitt kritisert for å ha for lite fokus på å utvikle sin kryptovaluta XRP, noe som ikke ser ut til å være et problem for Stellar.

I tillegg oppfattes Ripples nettverk som sentralisert, mens Stellar i større grad opererer desentralisert. Stellar er derfor mer på linje med den måten Bitcoin og blockchain opprinnelig er tiltenkt.

Imidlertid er Ripple på nåværende tidspunkt over fem ganger større enn Stellar, målt i markedsverdi. Som nevnt tidligere i artikkelen kan dette raskt endre seg i fremtiden.

Som et resultat av Stellars introduksjon på eToro, blir det nå spennende å se hva som kommer til å skje når de blir introdusert på flere kryptobørser over hele verden. Det kan imidlertid tyde på at dette kun er et ledd i eToros strategi mot å gjøre det mulig for deres kunder å handle flere typer kryptovaluta enn de nåværende åtte.

Hvis du vil handle Stellar på eToro søker man på Stellar eller XLM. Er du i tvil om hvordan man i det hele tatt handler kryptovaluta på eToro så ta en titt på videoen nedenfor. I videoen vil du i løpet av fem minutter få forklart hvordan du handler på eToro.

 

Oversikt over artikler om cryptovaluta:

>>> Handelsplattform til kryptovaluta
>>> Kjøp ethereum og ether
>>> Våre fem krypto-raketter
>>> Investering i kryptovaluta
>>> Forstå bitcoin på 5 minutter
>>> Kjøp Ripple og XRP
>>> Kjøp Stellar Lumens

Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære