Gap i DOW! Breakaway eller exhaustion?

Oppdatert: 6. mars 2017

Det har skjedd noe ekstremt sjeldent i den store amerikanske indeksen Dow Jones. Siden nyttår har det vært flere ukentlige «gaps» i grafen, og den 1. mars inntraff det en enda mer spesiell begivenhet: det oppstod et gap på månedsgrafen.

Prøv Markets.com – Handle aksjer og CFD-er uten kurtasje Klikk her
gap1-768x537
Månedsgrafen i Dow. Sirkelen markerer et gap.

Et gap oppstår når den høyeste prisen fra den foregående perioden er lavere enn den neste periodes laveste punkt (oppadgående gap). Dette er et uttrykk for et ekstremt momentum i markedet. Det oppstår ofte gaps på dagsgrafer, men på ukes- og månedsgrafer er dette sjelden vare.

Innenfor teknisk analyse er gaps interessante. Det er fordi signaliserer noe ekstraordinært. Enten kan de være starten på en ny og voldsom trend (breakaway gap), eller så kan de være et tidlig signal på de siste krampetrekningene i et marked som er klart til å stupe (exhaustion gap).

Akkurat nå er det mange tradere som spør seg selv om markedet er på vei opp til nye høyder i en voldsom fart – eller står vi foran et større eller mindre kollaps?

 

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

Det er også ofte slik at et gap raskt blir lukket hvis prisen senere kommer opp/ned i området for selve gap´en. Mange tekniske tradere ser derfor dette som en spennende mulighet når prisen begynner å nærme seg det «åpne området».

Akkurat nå nærmer prisen i Dow Jones seg gap´en på månedsgrafen. Nedenfor kan du se en video fra Larry Pesavento, der han analyserer nettopp dette.

Daytrader.no samarbeider med Larry Pesavento. Han har jobbet som fulltids daytrader siden 1967. Du kan lese mer om Larry Pesavento på hans hjemmeside www.larrypesavento.com.

Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære