Dow Jones har krysset et rundt tall – Hva kommer til å skje nå?

Det var en historisk dag i Dow Jones-indeksen i går. Den store amerikanske industri-indeksen som har eksistert i mer enn 100 år, krysset 20.000 USD-merket. Dette ble feiret i finansnyhetene verden over.

Det ser ut til at markedet virkelig tar den nye amerikanske presidenten, Donal Trump, godt imot. Kanskje det er fordi han selv er forretningsmann. I tillegg har tatt med seg noen av tungvekterne på Wall Street til å styre landet, som blant annet Rex Tillerson som kommer fra en toppstilling i det multinasjonale olje- og gasselskapet Exxon Mobile Corporation.

For tekniske analytikere er store runde tall, som for eksempel 20.000 i Dow Jones, også en godbit. Runde tall pleier å skape «motstand» i markedet fordi børshandlere både elsker og frykter tallene. Når tallene først er brutt, kan det ha stor psykologisk betydning.

Vil du trade som de beste? Prøv Markets – stort produktutvalg og lave priser. Klikk her

På grafen nedenfor kan man tydelig se hvordan kursen kretser rundt de runde tallene – og spesielt 18.000 var vanskelig for markedet å slippe. Hvis man zoomer inn ser man imidlertid noe annet interessant. Nesten ved hvert brudd ser man en større eller mindre re-trace i dagene etterpå. Det skjer faktisk i varierende grad i 5 av 6 av tilfellene. Kun bruddet ved 19.000 skiller seg for alvor ut. Kursen kikket seg ikke tilbake, men kjørte videre opp med stort tempo.

Det er selvfølgelig vanskelig å si hva som vil skje denne gangen ved 20.000, men rent statistisk kan vi få se en re-trace i løpet av de kommende dager og uker. Deretter kan det kanskje oppstå en god mulighet til å hoppe med på vognen videre oppover.

Dow Jones på dagsgraf - strekene representerer store runde tall.
Dow Jones på dagsgraf – strekene representerer store runde tall.
Del denne artikel
Tags:

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære
  • Du er her
  • Daytrader.no
  • NYHETER
  • Dow Jones har krysset et rundt tall – Hva kommer til å skje nå?