Derfor stiger aksjene allikevel etter Trump-seier

Markedene reagerte med panikk og voldsomme fall i timene opp mot, og etter, at det ble klart at Donald Trump ble USAs neste president. Utfallet kom tilsynelatende overraskende på investorene, og dette skape et sjokksalg av aksjer.

Vil du trade som de beste? Prøv Markets – stort produktutvalg og lave priser. Klikk her

Panikken har nå derimot forsvunnet, og i stedet for store fall, er de toneangivende indeksene endt med stigninger. Dette forundrer mange økonomer som ellers hadde forutsett vedvarende fall i aksjemarkedene hvis Trump vant valget. Ikke minst fordi Donald Trump hittil har vært meget uforutsigbar i sin politikk.

Men hva er forklaringen på at markedene foreløpig har tatt godt i mot Trump?

En av årsakene er, i følge internasjonale analytikere, at republikanerne har fått flertallet i både Representantenes Hus og Senatet. Dette gjør det mye lettere å holde en stødig kurs de neste fire årene. Dette skal man se i sammenheng med at visse deler av Trumps politikk faktisk – i alle fall på kort sikt – kan gi en boost til amerikanske selskaper. Trump vil blant annet senke skattene i USA, trekke tilbake Obamacare, redusere byråkratiet og lette selskapers hensyn til miljøet. Alt dette er gode nyheter for den tradisjonelle amerikanske industrien.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

Det nåværende børsrallyet kan imidlertid vise seg å være særdeles kortvarig. Hvis Donald Trump fortsetter sin uforutsigbare stil fra valgkampen, kan én forvirrende twittermelding fra den kommende presidenten enkelt få markedene til å snu. I tillegg til dette kommer det at den amerikanske sentralbanken snart kan komme til å heve renten. Til slutt kan store deler av Donald Trump sin politikk vise seg å være vanskelig og gjennomføre i praksis.

Del denne artikel
Tags:

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære