DAX på vei mot all-time-high

Av Peter Arendt, profesjonell trader

Jeg gikk long i 10.832 med target i 12.400. Salgsstopp flytter jeg nå fra 11.350 til 11670, for å sikre ytterligere profitt i min long.

Brudd over 12.110 har skapt et nytt kjøpssignal.

Kurs i dag: 12.097
Target: 12.400
Stop: 11.670

Trenden er oppadgående både på kort og lang sikt.

Dax fant, som ventet, støtte ved det 20-dagers glidende gjennomsnittet, som var en kjøpsmulighet. Deretter har DAX brutt motstand i 12.110, noe som også har skapt et kjøpssignal.

DAX er i høy grad fortsatt i en oppadgående trend, og jeg holder derfor fast ved de gode utsiktene investorer har i 2017, selv om en korreksjon ned kan ventes over våren og sommeren.

Vil du trade som de beste? Prøv Markets – stort produktutvalg og lave priser. Klikk her

I 2015 startet DEX en nedtur etter å ha truffet ny rekord i 12.400 EUR. Nedturen ble brudt i siste delen av 2016, og DAX er dermed tilbake i en oppadgående trend både på kort og lang sikt.

Jeg gikk for kjøp av DAX til 10.832. Denne anbefalingen ser man allerede har gitt gode resultater. Profitten i mitt kjøp har jeg sikret ved å flytte salgsstopp i retning av profitten, og eg forventer ytterligere profitt på min kjøpsanbefaling i tiden som kommer.

dax

 

Jeg forventer nemlig at DAX vil komme opp til den gamle kursrekorden fra 2015 i 12.400 EUR. Dette nivået utgjør også neste motstandsnivå i oppadgående retning. Hvis DAX bryter kursrekorden i 12.400 EUR, vil langsiktig mål ligge i 15.000 EUR.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

I nedadgående retning har DAX støtte ved 11.670 EUR. Et brudd under dette vil være et lite svakhetstegn, og jeg vil i så fall ta profitt på mitt kjøp. Deretter vurderer jeg at et brudd under 11.350 EUR vil stoppe up-trenden og heller skape et signal om salg av aksjer generelt.

Det er imidlertid ikke mye som taler for at DAX skal tilbake i en nedadgående trend. De tekniske indikatorene støtter opp om at DAX skal fortsette oppturen mot nye høyder. De tekniske indikatorene indikerer også at det er stigende styrke – stigende momentum – i oppadgående retning.

 

 

 

Peter Arendt holder også webinar under Tradingeksperimentet.

 

arendt-mini

Denne analysen ble publisert første gang på minagro.dk. Peter Arendt samarbeider med daytrader.dk/no. Han leverer analyser av akskjer, forex og avlingpriser. Se med på Peter Arendts side: www.minagro.dk

Del denne artikel
Tags: ,

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære