AP Møller i langsiktig trendvending

Av Peter Arendt, profesjonell trader

AP Møller (B)-aksjen har brukt hele 2016 på sidelengs konsolidering. Denne konsolideringen holder nå på å utvikle seg til en større bunnformasjon, som ser ut til å snu den lange nedadgående trenden opp igjen. Derfor er aksjen aktuell for langsiktig kjøp nå.

Vil du trade som de beste? Prøv Markets – stort produktutvalg og lave priser. Klikk her

Handelsstrategi

Aktuel kurs: 11.000 DKK. Kjøp nå med mål i 16.450 DKK, og stop på 8.750 DKK. Ønsker man en enda lavere risiko, kan man eventuelt sette stop under 10.000 DKK. Du har til gjengjeld da stor risiko for å bli stoppet ut.

Teknisk analyse

i 2015 toppet AP Møller-aksjen i en kurs på 16.450 DKK. Deretter begynte aksjen en nedtur, som først ble avsluttet i februar. Aksjen hadde da kurs 7.355 DKK.

I løpet av 2016 har aksjens ukesgraf utviklet et sideveisintervall. Dette har nå blitt brutt i oppadgående retning. Bruddet har skapt en bunnformasjon (ligner mest på en dobbeltbunn). Denne bunnformasjonen signaliserer at den lange trenden nå vender fra ned til opp. Derfor er aksjen kjøpsaktuell.

I første omgang har aksjen støtte ved (psykologiske) 10.000 DKK. Et brudd under dette vil være et lite svakhetstegn. Imidlertid vil jeg først vurdere at up-trenden skal annulleres hvis støtte ved bunden på 7.355 DKK blir brutt.

 

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

Hvis du kjøper aksjen kan du derfor legge et salgs- og tapsstop ved 10.000 DKK eller 7.355 DKK. Dette avhenger av din risikovillighet. Samtidig kan target for et kjøp, med grunnlag i en langsiktig trendvending fra ned til opp, settes ved toppen fra 2015 – altså 16.450 DKK.

De tekniske indikatorene – glidende gjennomsnitt, RSI og MACD – støtter alle opp om en langsiktig trendvending fra ned til opp. Noe som også betyr at de støtter opp om en langsiktig investering i aksjen.

Mærsk-aksjen på en ukesgraf
Mærsk-aksjen på ukesgraf

 

arendt-mini

Denne analysen ble publisert første gang på minagro.dk. Peter Arendt samarbeider med daytrader.dk/no. Han leverer analyser av akskjer, forex og avlingpriser. Se med på Peter Arendts side: www.minagro.dk

Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære