Aksjemarkedet kan rammes av flere stormer på torsdag

I morgen, torsdag, kan bli en stormfull dag på de internasjonale markedene. Sent torsdag kveld forventes de første resultatene fra den britiske valget, og det vil uten tvil bevege alle valutakryssene der pundet opptrer.

Vil du trade som de beste? Prøv Markets – stort produktutvalg og lave priser. Klikk her
Valget i Storbritannia er ikke det eneste som kan ryste markedene i morgen, torsdag. På bildet ses nåværende statsminister Theresa May.
Valget i Storbritannia er ikke det eneste som kan ryste markedene i morgen, torsdag. På bildet ses nåværende statsminister Theresa May.

Innen den tid skal markedet gjennom to andre viktige begivenheter. De to første kommer allerede 14.30 norsk tid. Dette dreier seg om amerikanske arbeidsløshetstal,l hvor det forventes fall, og et møte i den Europeiske Sentralbanken (ECB) hvor Mario Draghi vil snakke om europeisk pengepolitikk. ECB er under økt press mot å følge den amerikanske sentralbanken og begynne å stramme inn pengepolitikken. Draghi har imidlertid tidligere gjort det klar at han mener at tidspunktet for innstramninger enda ikke er her. Men hva mener han i morgen? Små antydninger fra Draghi kan skape voldsomme reaksjoner i DAX, Euro og Dollar.

Senere på dagen braker det løs i USA. Her skal den tidligere etterretningssjefen i FBI, James Comey, vitne for en komité i Senatet i en meget følsom sak for Donald Trump. Saken handler om hvorvidt Comey kanskje fikk direkte ordre fra presidenten om å stoppe etterforskningen av den tidligere sikkerhetsrådgiveren, Michael Flynns, kontakt med Russland. Hvis Comeys forklaring setter Trump i et enda dårligere lys, vil det få Trumps motstandere til å lukte blod – og det kan smitte over på et allerede nervøst amerikansk aksjemarked. Kan Trump ende i en riksrettssak? Også her kan uttalelsene skape dønninger i markedene.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

På slutten av dagen vil resultatene fra det britiske valget begynne å tikke inn. De siste målingene viser 42,9% til De Konservative, med Theresa May i spissen, og 37,2% til Labour, men kan de siste terrorangrepene i England kanskje skape overraskelser? Seieren ser heller ikke ut til å bli så stor som De Konservative kanskje hadde håpet, da May skrev ut nyvalg. Igjen kan det være små antydninger og skuffelser som kan rykke markedene. De Konservative ser nå ut til å få 30 flere plasser i Parlamentet, men alt under 50 nye plasser vil bli ansett som en skuffelse for May. Og kanskje også for markedet?

Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære