11. september 2001: En traders historie

Oppdatert: 13. januar 2017

Av Larry Pesavento, profesjonell trader (oversatt av daytrader.no)

Jeg snakket med min traderkollega, Arch Crawford, tirsdag 11. september 2001, da det første flyet traff World Trade Center. Vi var begge sjokkert. Arch sa at det var tid for å selge S&P 500, som fortsatt var aktivt på pre-market klokken 8.35 AM Eastern Time. Et øyeblikk senere traff det andre flyet, markedet stengte, og åpnet ikke før 16. september.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

De seks dagene som fulgte var USA i DEFCON 4-beredskap. Det er et beredskapsnivå kun et enkelt punkt fra en potensiell verdenskrig. Her i Tuscon, Arizona, hvor jeg bor, har vi en stor militærbase og det fløy stealth-bombefly over huset vårt flere ganger. Hvis du noensinne får muligheten til å se et slikt fly, så grip sjansen. Det er ubeskrivelig.

Som dere alle vet var all reiseaktivitet i USA avbrutt i de neste seks dagene. Det var ingen private fly i luften, og meget få mennesker hadde lov til å reise. Da reiseaktiviteten ble gjenopptatt, ønsket veldig få å fly, og flyselskapene tilbød derfor enorme rabatter. På det tidspunktet bodde datteren min og barnebarnet mitt på Pearl Harbor-basen på Hawaii. Jeg kjøpte tre returbilletter til 200 USD pr. stykk.

Da jeg gikk ombord i flyet den 19. september var det kun 8 andre mennesker på flyet, hvor det ellers er plass til 400. Alle ble flyttet til 1. klasse. Det samme skjedde en måned senere, hvor kun en femtedel av flyet var fullt. Først i desember var ting tilbake til normalen.

Nå vi kikker på S&P-grafen i denne perioden, skal vi legge merke til at vi på forhånd var i en downtrend. Da markedet åpnet 17. september skjedde det 7,5% ned, noe som var et utrolig fall og som samtidig markerte en foreløpig bunn.

Kurtasjefri aksjehandel i tre måneder hos Markets.com Klikk her

Fra denne bunnen kan man se at kursen beveget seg opp igjen i flere uker, for deretter å stoppe opp nøyaktig på 61% fibonacci-retracement på tre forskjellige tidspunker. Deretter gikk prisen videre ned og formet den endelige bunnen i oktober 2002.

Denne lille historiske fortellingen skal minne deg om at når slike nyheter treffer grafene, så må vi stole på tekniske mønstre for å forstå hvor vi er.

911-1024x544
S&P500 på rundt 11. september 2001. Legg merke til at markedet etterfølgende stopper opp ved 61% fibonacci-retracement.

 

Daytrader.no samarbeider med Larry Pesavento. Han har jobbet som fulltids daytrader siden 1967. Du kan lese mer om Larry Pesavento på hans hjemmeside www.larrypesavento.com

Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære