0 kommentarer 11 November 2016 Aktuelle analyser NYHETER

Uke 45: Trumps valgseier og kvartalstall

Av Global Assets and Trading

Vi har hatt en uke som man ventet skulle bli kraftig preget av presidentvalget i USA. Mange «eksperter» var helt sikre på at Hillary skulle vinne. Da markedet ble tatt på sengen onsdag morgen av Donald Trump vant valget, falt Asia kraftig og vi hadde en negativ åpning på Oslo Børs med OSEBX ned ca 3%. Det som skjedde etterpå tok også en del på senga da vi endte dagen i pluss og torsdagen gikk Dow Jones i ny all time high. Mye av denne positiviteten i markedet kommer nok av at Republikanerne nå har flertall i Senatet, Kongressen og har Presidenten. Dette gir styrke til de som ønsker selskapsvennlige reformer.

Har du lyst til å investere i bitcoins og annen kryptovaluta? Hos eToro kan du spekulere i prisutviklingen på Bitcoins, Ethereum, Litecoins m.m. Klikk her.

Biotech-sektoren i USA hadde en veldig positiv utvikling. Nasdaq Biotech Index har lagt på seg 10% siden close tirsdag til close torsdag. Dette kommer mye av at Trump har sagt at han ønsker å fjerne en del reguleringer rundt farmasiindustrien. Får vi et brudd over 3120 kan vi får få en oppgang opp mot 3600.

 

45-1

På den andre enden har vi fornybar energi. Her har Trump vært klar på at han ønsker å kansellere milliarder av dollar av støtte til FNs klimaendringsprogram, og heller rette disse pengene mot lignende programmer i USA. Dette sammen med at den Republikanske fløyen av politikken har hatt en mer negativ tone mot klimaendringene har dette ført til en svakhet i denne sektoren. S&P Global Clean Energy Index er ned 6,7% fra close tirsdag til close torsdag.

45-2

 

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske Tradere. Trykk her.

På selskapssiden hadde vi kvartalstall fra noen selskaper.

Ryanair leverte på mandag og topplinjen kom inn på €2447,5m mot ventet €2463m. EBIT kom inn på €1042m mot ventet €1032m. Bunnlinja endte €912,1m mot ventet €896m. De har hevet sin guiding på totalt antall passasjerer for regnskapsåret 2017 fra 117m til 119m passasjerer (1,7% høyere). De har hedget 95% av drivstoffet for regnskapsåret 2017 og 85% for 2018, vi ser dette som positivt da vi mener at oljeprisen er på vei oppover og vi venter oljepriser på et høyere nivå om et års tid enn der vi er nå. Vi venter ikke en svakere utvikling i flytrafikken eller den Britiske økonomien. Vi mener at frykten for en stor negativ effekt for England post-brexit for det meste er en frykt. For regnskapsåret 2018 venter vi en bunnlinje for Ryanair på €1464,66m, noe som gir en EPS på €1,17/aksje. Med en historisk PE på 12,25x gir det oss en estimert aksjekurs på €14,33. Vi mener risikoen er på oppsiden av dette kursmålet da sentimentet er veldig negativt rundt britisk økonomi for tiden.

Teknisk har aksjen brutt opp og ligger tett om mot motstand. Får vi et bekreftet brudd over €14, tyder det på oppgang mot €15+.

45-3

Bakkafrost leverte også tall og driftsinntekter kom på DKK 640m mot ventet DKK 786m. Operasjonell EBIT kom inn på DKK 255m mot ventet DKK 290m. Nettoresultatet endte på DKK 346m mot ventet DKK 213m. Vi tolker altså dette som litt svakere tall enn ventet. Bakka tar ned volumestimatene for året med 1.5ktonn fra 49ktonn til 47,5ktonn. For 2017 guider de et totalt volum på 56ktonn. Ser man på forwardprisene hos Fish Pool estimeres snittprisen for 2017 å være NOK 66,90/kg, eller DKK 54,73, med dagens kurs. Det vil gi Bakka en omsetning på farming på DKK 3065m for 2017. For 2015 og sålangt i 2016 har snittet på Operasjonell EBIT margin på farming ligget mellom 38-44%, legger vi oss midt i rangen der vil det gi oss en total operasjonell EBIT på farming på DKK 1226m. Ser vi på VAP har det ligget på +11% margin til -25% margin. Estimerer vi det til å bidra nøytralt på operasjonell EBIT i 2017 får vi da en total operasjonell EBIT i 2017 DKK 1226m eller NOK 1498,39m. Dette gir oss en EV/EBIT for 2017 på 11,7x. Gir vi dem en EV/EBIT på 12x får vi en aksjekurs på NOK 362. Noe som vi mener er riktig basert på de forwardprisene på laks som vises i markedet nå.

Teknisk handler aksjen i toppen av rangen sin og vi kan fort se den ned mot NOK 300.

45-4

Har du lyst til å investere i bitcoins og annen kryptovaluta? Hos eToro kan du spekulere i prisutviklingen på Bitcoins, Ethereum, Litecoins m.m. Klikk her.

DNO leverte tall på torsdag. De fikk til en omsetning kom på $48,8m mot ventet $48m. EBITDA kom inn på $26,9m mot ventet $21m. Nettoresultatet endte på $-5m mot ventet $-7m. Alt i alt, tall som er bedre enn ventet. Selskapet hadde en netback/fat på $4. Selskapet økte kontantbeholdningen fra $249,1m til $266,3, altså ca $17m i fri kontantstrøm. Positivt for et selskap som tidligere har slitt med cashbeholdningen sin. DNO melder også at budet til Gulf Keystone har utgått og ikke alle vilkårene rundt restrukturering ikke er møtt. De sier at de er villig til å komme med et kontanttilbud, men med en betydningsfull rabatt til forrige bud på $300m kontanter og aksjer. DNO vil senke sin CAPEX senkes fra $100m til $70m, da dette blir finansiert med kontanter fra driften. Alt i alt positive tall. Fortsatt usikkert område gitt krigen i området rundt. Det at budet er trukket og man tilbyr et evt bud til lavere kurs vil nok minske sannsynligheten for at GKP blir kjøpt opp. Det har vært snakk på kammerset om at GKP post-restrukturering kan stå på egne bein er bedre enn å være med DNO.

Teknisk er DNO på et spennende nivå. Bryter vi ned fra de nivåene vi ligger på nå, kan vi vente oss en videre svakhet ned mot NOK 6. Har vi støtte rundt dette nivået, er det mye plass på oppsiden.

45-5

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske Tradere. Trykk her.

Fredag leverte Grieg Seafood tall og kan vise til en topplinje på NOK 1553m mot ventet NOK 1280m (21% over). EBIT etter verdijustering kom inn på NOK 279m mot ventet NOK 216m (29% over). Nettoresultatet kom inn på NOK 171,5m mot ventet NOK 134,7m (27,6% over). Et solid resultat for selskapet som slo forventningene. De erklærer et utbytte på NOK 1/aksje For 2017 venter de et slaktevolum på 73 000 tonn, en vekst på 11%. Fish Pool estimerer at lakseprisen for 2017 kommer til å ha et snitt på NOK 66,90/kg. Det vil gi en omsetning på NOK 4884m. Vi mener med de marginene de har levert sålangt i år, 13% Op.EBIT margin at neste år kommer til å gi en Operasjonell EBIT på NOK 634,92m. Det priser selskapet til en EV/EBIT på 14,94x. Vi mener at på et lengre fundamentalt bilde, basert på de lakseprisene som estimeres i markedet for 2017, at aksjen er fullpriset. Vi tror også at vi kommer til å få en positiv dag i dag, grunnet tallene som ble levert.

Teknisk har aksjen brutt opp og viser støtte rundt det som var trendtaket. Dette kan gi støtte og indikere videre oppgang.

45-6

I valutamarkedet ble det en volatil affære og de fleste valutakryss fikk en real runde i etterkant av USA valget. Støvet la seg fort og vi returnerte til normal gjenge sent onsdag for de fleste kryss. Store taper er MXN, mens USD ser ut til å komme styrket ut av Trumps flytting til 1600 Pennsylvania Ave.

I neste uke blir fokus mot FED og renter samt en viss forventning til den nye regjering og dens sammensetting i USA. Vi ser flow ut av safe haven som GULL og YEN og inn i USD og Askjer samt lange renter. Vi ser neste uke fortsette siste dagers utvikling. GBP nyter godt av utviklingen i USA og markedet tar bort redsel for Brexit og eventuelle negative økonomiske etterspill. Yuan mot svake siden på bekymringer om handelsbegrensinger mens AUD og NZD mot sterke siden på råvarepriser og renter.

Sterkere USD og GBP

Svakere Gull, YEN og MXN

45-7

 

 

Global Assets and Trading samarbeider med daytrader.no. For mer informasjon om oss i Global Assets and Trading, gå til vår hjemmeside www.globalassets.no.

Disclaimer
Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.

Aksjemarkedet kan rammes av flere stormer på torsdag

Aksjemarkedet kan rammes av flere stormer på torsdag

I morgen, torsdag, kan bli en stormfull dag på de internasjonale markedene. Sent torsdag kveld forventes de første resultatene fra den britiske valget, og det vil uten tvil bevege alle valutakryssene der pundet opptrer. Innen den tid skal markedet gjennom to andre viktige begivenheter. De to første kommer allerede 14.30…
Les mer

Klimaexit: Disse aksjene kan stige og falle

Klimaexit: Disse aksjene kan stige og falle

Den amerikanske presidenten, Donald Trump, trakk i forrige uke USA ut av Paris-avtalen fra 2015. Formålet er å styrke amerikanske interesser, virksomheter og beskytte arbeidsplasser. Men hvilke aksjer kan egentlig komme til å stige med bakgrunn i Trumps beslutning. Og hvilke vil falle? Paris-avtalen er en klimaavtale der 190 land…
Les mer

EUR/USD nærmer seg ny shortmulighet

EUR/USD nærmer seg ny shortmulighet

Av Peter Arendt, profesjonell trader   EUR/USD faller igjen på den siste markante stigningen, og nærmer seg støtte ved 1,0700. Ved et brudd her vil det skapes et nytt shortsignal. Et brudd over motstand på 1,0910 vil derimot bety at EUR/USD skal fortsette i uptrend, og det vil i så…
Les mer

Trader: Gull kan eksplodere oppover neste uke

Trader: Gull kan eksplodere oppover neste uke

Gull befinner seg i et meget interessant område akkurat nå. Spesielt hvis du spør den amerikanske traderen Larry Pesavento, som samarbeider med daytrader.noLarry Pesavento har vært aktiv trader siden 1967, og er i dag bredt anerkjent for sine tekniske analyser av markedet. Larry sverger til såkalte Gartley Patterns, og fokuserer…
Les mer

Uke 50: Rentebesluttninger, QEC, SUBC, NOR, og press på NOK?

Uke 50: Rentebesluttninger, QEC, SUBC, NOR, og press på NOK?

Av Global Assets and Trading Denne uken hadde to store eventer, rentebeskjeden i USA og Norge. Den amerikanske sentralbanken gjorde som alle ventet og hevet renten med 0,25pp. Dette ventet markedet, men det som ikke var så ventet var det at FED indikerte tre rentehevinger i 2017 og ikke to hevinger…
Les mer

En enkel trading strategi som virker

En enkel trading strategi som virker

Som aktiv trader er man alltid på utkikk etter en strategi som virker. Imidlertid ender man ofte opp med en trading skjerm full av utallige streker og avanserte indikasjoner. Men i virkeligheten behøver det ikke å være så avansert. Joe Marwood, som er aktiv trader, blogger og analytiker har gjennomført…
Les mer

Kopier de beste børshandlerne i sommerferien. Slik gjør du det

Kopier de beste børshandlerne i sommerferien. Slik gjør du det

Sommerferien nærmer seg, og det er ikke alle som i den forbindelse får tid til å passe på aksjeporteføljen. Skal man ut å reise, eller er travelt opptatt med familie og venner, kan det gi mening å overlate en del av sine investeringer til en dyktig børshandler som kan stå…
Les mer

150% avkastning på å spotte trender

150% avkastning på å spotte trender

De fleste langsiktige investorer er fornøyd hvis de slår markedet med bare et par prosent. Det er imidlertid ikke nok for danskeren Jeppe Kirk Bonde. Jeppe er privat investor og jobber til daglig med blant annet valuation for amerikanske Hacket Group i London. I 2017 oppnådde han en avkastning på…
Les mer

330% i avkastning på ett år. Intervju med elitetrader Jay Nemesis

330% i avkastning på ett år. Intervju med elitetrader Jay Nemesis

Den 27 år gamle engelske daytrader Jay Edward Smith – også kjent som Jay Nemesis – er det vi kan kalle for spektakulær. I løpet av de siste 12 måneder har Jay Edward gjennom trading generert en avkastning på over 330%. I tillegg hadde han en avkastning i 2015 og…
Les mer

Her er den beste glidende indikatoren

Her er den beste glidende indikatoren

For å lykkes med trading er det viktig at man bruker de rette indikatorene. Mange tradere benytter seg av en teknisk indikator kalt “glidende gjennomsnitt“. Et glidende gjennomsnitt kan brukes til å få et inntrykk av trenden en aksjekurs befinner seg i. Indikatoren er enkel å bruke, noe som også…
Les mer