0 kommentarer 20 August 2015 Artikler NY DAYTRADER

Risikostyring i online-trading

Risikostyring blir ofte undervurdert av mange nye tradere, men vil man ha suksess som daytrader er risikostyring avgjørende.  Mange profesjonelle daytradere anbefaler at man begrenser sin risiko ved å ha en regel om at man maksimalt kan tape 2-3% av pengene på kontoen på én enkelt handel.

Årsaken til at dette anbefales er at selv gode daytradere kan ta feil opp til 40% av gangene, eller til og med enda oftere. De kan derfor risikere å tape 5 handler eller mer på rad. Begrenser man ikke tapene i disse tilfellene kan man risikere at kontoen kommer til å stå i 0 etter kort tid.

Hvis man har en handelskonto med 30.000 kroner kan man altså maksimalt risikere å tape 600-900 kroner på én enkelt handel. Man kan bruke det følgende for å regne ut den maksimale risiko for en handel: Hvis man har et stop loss på 30 ticks, og man maksimalt kan risikere et tap på 900 kroner, skal man altså satse 30 kr. per tick. Hvis man holder seg til denne regelen vil man klare seg markant bedre nn dem som ikke benytter denne formen for risikostyring.  Det er en grense for hvor store beløp man kan satse, og dette beløpet styres av hvor mane penger man har på sin konto. Har man en konto med 5 mill. kroner kan man godt satse 1.000 kroner per tick. Har man en konto på 20.000 kroner, kan man derimot ikke det.

Når man handler som daytrader foregår det ikke på samme måte som når man handler aksjer. Når man handler aksjer kjøper man en andel av et selskap, og så betaler man den fulle prisen for denne andelen. Daytradere handler i motsetning til dette med gearing, noe som gir muligheten til å tjene penger på veldig små bevegelser. Når man gearer skal man kun deponere et mindre beløp, for å kunne handle med en mye større posisjon.

Dette depositumet kalles også for margin. Hver gang man foreta en handel blir det deponert et beløp som margin, og dette beløpet frigis igjen så snart handelen er avsluttet.  Handler man med sen sterk gearing, som mange daytradere gjør, er det viktig at man har et fast stop loss. Dette er et nivå der man tvinger seg selv til å ta tapet. Alle moderne handelsplattformer har i dag automatiske stopp loss-funksjoner, som sikrer at man tar tapet. Man skal imidlertid være oppmerksom på at man ikke alltid er 100% garantert at stop-losset blir utøvd. Noen ganger kan markedet gå veldig rask, og hoppe forbi stop-losset.

På handelsplattformen ETX Capital finnet det en funksjon som heter ”Garantert” stop loss. Denne kan man vurdere å bruke hvis man vil være helt sikker på sin stop. For de fleste trader vil vanlig stop loss allikevel være tilstrekkelig.

Her ses det, hvordan stop-losset indsættes på platformen ETX Capital. Man har mulighed for at vælge et garanteret stop-loss.
Her ses det, hvordan stop-losset indsættes på platformen ETX Capital. Man har mulighed for at vælge et garanteret stop-loss.
Tags:
330% i avkastning på ett år. Intervju med elitetrader Jay Nemesis

330% i avkastning på ett år. Intervju med elitetrader Jay Nemesis

Den 27 år gamle engelske daytrader Jay Edward Smith – også kjent som Jay Nemesis – er det vi kan kalle for spektakulær. I løpet av de siste 12 måneder har Jay Edward gjennom trading generert en avkastning på over 330%. I tillegg hadde han en avkastning i 2015 og…
Les mer

Kjøp Ripple (XRP) Slik kommer du i gang!

Kjøp Ripple (XRP) Slik kommer du i gang!

Ideen bak Ripple så dagens lys allerede i 2012, og i dag er Ripple en av de førende kryptovalutaene på markedet. Ripple er imidlertid langt mer enn kun en valuta. Ripple-protokollen er en betegnelse for en teknologisk infrastruktur som skal gjøre det enklere å overføre valuta på tvers av land…
Les mer

Slik kopierer du et handelssignal

Slik kopierer du et handelssignal

Mange ønsker å handle aktivt i valutamarkedet, men har ikke tid eller forkunnskaper til det. Derfor velger mange å benytte seg av såkalte Trading Signals, eller handelssignaler. Handelssignaler er handler som andre tradere legger ut, som du kan automatisk kopiere i din MetaTrader 4 konto. Fordelen er at du kan spare mye…
Les mer

Robothandel - en introduksjon

Robothandel - en introduksjon

Robothandel lar deg automatisere strategier i markedet og kan være et fantastisk nyttig verktøy. Du trenger ikke sitte foran PC-en og bruke mye tid på trading, men la en programmert robot handle for deg. I dette innlegget skal vi gi deg en introduksjon til robothandel og vise deg hvordan du…
Les mer

Valutahandel - Fem feil du må unngå

Valutahandel - Fem feil du må unngå

Valutahandel er blitt populært blant tradere grunnet de mange fordelene knyttet opp til det. Likevel, taper den store majoriteten på det. Hvorfor er det slik? I denne artikkelen skal jeg ta opp noen vanlige årsaker for at mange taper på valutahandel. For høy giring Valutameglere krever alt i fra 0,25 – 2 prosent i…
Les mer