0 kommentarer 05 September 2017 daytrader Excluded Kickstart

Kickstart: Velg handelsplattform

Som trader skal man benytte seg av en handelsplattform som egner seg til daytrading og swingtrading. Daytrader.no har brukt lang tid på å undersøke forskjellige handelsplattformer, og deretter bygget opp en relasjon til noen av folkene bak.

Vi har endt opp med å anbefale tre forskjellige handelsplattformer for deltakerne i “Kickstart din daytrading”. Som deltaker i forløpet er det obligatorisk å velge en av plattformene, ettersom handelsplattformene sponser forløpet. “Kickstart din daytrading” inneholder blant annet videoer med noen av Skandinavias mest profitable tradere, og utgiftene til dette har blitt mulig ved hjelp av disse sponsormidlene.

Som deltaker i Kickstart-forløpet kan du velge mellom:

Markets.com, ETX Capital og IG Markets.

Nedenfor kan du lese litt om hver enkelt plattform og hvordan du registrerer deg. For å være med i “Kickstart din daytrading” er det viktig at du benytter deg av en link til en av handelsplattformene fra vår hjemmeside, gjerne i denne artikkelen. Dermed klarer vi å spore at du har registrert deg som deltaker i forløpet, og du vil få tilgang til hele forløpet. Du behøver ikke bestemme deg akkurat nå, men det er smart å gjøre seg noen tanker om hvilken handelsplattform du ønsker å benytte deg av hvis du ønsker å prøve deg som daytrader. Dersom du allerede har konto hos en av disse plattformene er du, på grunn av sponsingen, nødt til å velge en annen plattform for å kunne være med. Det er fordi sponsingen avhenger av at plattformene for nye brukere.


Markets: En av de mest populære handelsplattformene. Du kommer raskt i gang og grafene kjører knirkefritt på de fleste computere. Hos MArkets kan du handle alle de mest populære markedene, sånn som indekser, råvarer, forex og en mengde likvide aksjer. Hos Markets kan du ikke tape mer enn innskuddet ditt. Dette er en relativt enkel plattform som vil passe godt til den traderen som ikke krever så mye. Du kan lese vår anmeldelse av Markets her.

—- Slik registrerer du deg hos Markets. Minimumsinnskudd for Kickstart-forløpet: 3.500 kroner.

star

ETX Capital: En meget populær og lett tilgjengelig plattform hvor du enkelt kan styre ditt innskudd etter spreadbetting-prinsippet. Ut over valuta, råvarer og indekser, kan man også handle utvalgte aksjer som CFD. ETX egner seg godt til datrading. Du kan lese vår anmeldelse av ETX Capital her.

—- Slik registrerer du deg hos ETX Capital. Minimumsinnskudd for Kickstart-forløpet: 4.000 kroner.

star

IG Markets: En meget avansert plattform med mange markeder og produkter, indikatorer og verktøy – blant annet volum og Level 2. Minimumsinnsatsen per handel er imidlertid relativt høy, noe som betyr at startkapitalen din hos IG skal være høyere. Du kan lese vår anmeldelse av IG Markets her.

—- Slik registrerer du deg hos IG Markets. Minimumsinnskudd for Kickstart-forløpet: 6.500 kroner.


Hvis du vil lære mer om strukturen bak CFD-handel kan du lese mer her.

Er du i tvil om hvilken handelsplattform du bør velge kan du skrive til oss på support@daytrader.no.

—- Slik registrerer du deg hos Markets.
—- Slik registrerer du deg hos ETX Capital.
—- Slik registrerer du deg hos IG Markets.


Slik registrerer du deg hos Markets.

1. Gå inn på Markets og fyll ut feltene med navn, e-post og telefonnummer.

2. Du får tilgang til grafene med en gang. I nedre venstre hjørne skifter du mellom demo- og livekonto. Øverst til høyre kan du gjøre ferdig registreringen. En riktig fin ting med Markets er at du kan se din eksponering så snart du åpner en handel. Det kan du lese mer om her.

Markets

3. Når du ønsker å gjøre ferdig registreringen, blir du bedt om å fylle ut flere opplysninger om deg selv. Du skal også – i likhet med alle andre plattformer – sende inn diverse identifikasjonsdokumenter.

Markets2

4. Når du har blitt godkjent, kan du sette inn penger. Du er nå klar til å handle live. Til venstre i åpningsvinduet hos Markets ser du en oversikt over markeder, og i de store feltene i midten finner du kursen for det gjeldende markedet. Du finner enkelt de forskjellige markedene ved å bruke søkefunksjonen til venstre, rett ovenfor markedsvinduet – kalt “instrumentsøkning”.

5. Du kan legge inn ordre ved å trykke “kjøp” eller “selg” ut fra hvert instrument/marked. Det kommer da frem et vindu, hvor du kan velge størrelsen av ordren. Legg merke til at du kan se din eksponering i markedet med en gang. Hvis du selger 20 kontrakter i den norske OBX-indeksen, kalt Norway 25, vil eksponeringen ligge på rundt 12.000 kroner. Det er imidlertid IKKE dette beløpet du satser per kurspoeng, men KUN din eksponering. En lignende eksponering finnes i alle andre gearede handelsplattformer, men Markets.com gjør deg en tjeneste ved å vise deg eksponeringen. Du kan prøve å handle i demo-mode for å få en følelse av hvor mye du satser per kurspoeng (1 kurspoeng er lik 1 enhet av den handlede valuta – i eksemplet med OBX er det 1 NOK) i forhold til din eksponering.

Markets OBX

6. Når du har lagt en ordre, kan du enkelt redigere den og sette nytt stop/loss via feltet “rediger”, som vises i venstre side av skjermen under markeder.

MarketsOBX

 

Forhåndsvisning av Markets.com

 

star

Slik registrerer du deg hos ETX Capital.

1. Gå inn på ETX Capital og trykk på “Søk om konto” og fyll ut feltene med navn, e-post og telefonnummer.

2. Velg “TraderPro” som plattform og “spreadbetting” som  kontotype. Dermed får du den mest fleksible handelskontoen.

etx

3. Når du skal handle live må du også sende inn identifikasjonspapirer for å bli godkjent som kunde.

4. Etter at du har blitt godkjent kan du sette inn penger, og du er klar til å begynne å handle. Til venstre i åpningsvinduet hos ETX ser du en oversikt over markedene og i midten kan du se kursen for det gjeldende markedet. Du finner enkelt markedene ved å bruke søkefeltet til venstre over markedsvinduet.

platform-1024x304

5. Du kan legge inn ordre ved å trykke på “Kjøp” eller “Selg” for eksempel i øverste høyre hjørne over hver graf. Legg merke til at det er snakk om “Spreadbetting”. Det betyr at det er ekstremt enkelt å styre innsatsen. Du velger innsatsen per point i feltet “quantity”. I eksempelet nedenfor blir det satset 5 DKK per point.

salg-1

6. Når du har lagt inn en ordre er det også enkelt å styre stop og target ved å trykke på ordre.

stop

star

Slik registrerer du deg hos IG Markets.

1. Gå inn på IG Markets og trykk på “Create account”. Velg deretter knappen “Apply now” og fyll ut noen få opplysninger om deg selv som navn, telefonnummer, ønsket brukernavn og så videre.

manage-account

2. Sett inn penger på den nye kontoen din under “My Account” oppe til høye. Sett bare inn det beløpet du ønsker å handle for, men samtidig så det oppfyller minimumsinnskuddet.

3. I handelsvinduet ser du nå en liste til venstre over alle produktene du kan spekulere i. Hver “+” kan ekspanderes slik at det vises enda flere markeder. Det er over 10.000.

overview-1024x356

Det kan være litt forvirrende å finne frem i alle navnene på aksjer og indekser hos IG Markets. Hvis man er usikker kan man alltids bruke det lille søkefeltet.

Her er en liste over de mest vanlige navnene:

  • DAX = “Germany 30 Cash”, f.eks. (euro 5 mini contract)
  • FTSE = “FTSE 100 Cash”
  • Dow Jones = “Wall Street Cash”
  • SP500 = “US500 Cash”

Store norske og utenlandske aksjer finnes enklest ved å benytte seg av søkefeltet, eller du kan se under “Shares” ute til venstre. De fleste er registrert med selskapsnavnet. Vær oppmerksom på at demoversjonen kun har et begrenset antall aksjer. Når man har aktivert til cashkonto dukker det opp mange fler.

5. Gull kan du for eksempel finne ved å søke etter “gold” i søkefeltet. Da dukker det opp et skjermbilde med forskjellige gullkontrakter. Hvis du ønsker å spekulere i gullprisen med små beløp kan du eksempelvis velge “Spot Gold mini”.

gold2-1024x172

6. Trykk på den lille grafen hvis du ønsker å se grafen over gullprisen. Øverst under “daily” kan du velge om du vil se prisutviklingen på dagligbasis eller på minuttgraf. En daytrader velger typisk en 2-minuttersgraf eller 5-minuttersgraf. Rett under ser du handelsinnstilinger. Her kan du velge “1” for å satse én kontrakt, men du br først få oversikt over hva kontrakten er verdt. De billigste heter typisk “mini”. Dermed risikerer du ikke så mye som nybegynner. Velg “sell” dersom du tror at prisen vil falle i løpet av de neste minuttene, eller “buy” hvis du tror prisen vil stige.

gold11

7. Nå er du i gang med å spekulere i prisen på gull. På selve grafen kan du se handelen med en vannrett strek, og du kan se om du er i pluss eller minus på handelen. Ved å holde musen over posisjonen kan du også lukke den derfra.

close

8. Når du ønsker å legge inn høyere innsatser er det smart å legge inn “stop” og “target”. Det vil si at du på forhånd definerer når posisjonen automatisk skal lukkes. Dermed risikerer du ikke å tape mer enn det du tåler. Trykk på knappen “Deals” opp til høyre. Her kan du definere posisjonen før du går inn i handelen og plassere stops og targets.

working

Dette kan du også gjøre direkte fra listen over markeder. Velg “order to open”.

order

Forhåndsvisning av IG Markets


Nå er du klar for å vøre med videre i Kickstart-forløpet.

Når du har valgt handelsplattform har du tatt det første skrittet mot å bli daytrader. Nå skal du bare bli trygg med plattformen og foreta dine første handler. Når du har satt inn penger kan du gi oss beskjed gjennom dette skjemaet. Etter du har gjort det kan du følge forløpet fra start til slutt og se alle de interessante videoene vi har fra våre profesjonelle tradere.

Hele Kickstart-forløpet ser slik ut: 

#0 Grunnbok for tradere
#1 Slik kjøper og selger du markedet
#2 Indikatorer
#3 Velg riktig handelsplattform
#4 Slik tenker en god hobby-trader
#5 Din første strategi
#6 Strategi for swingtrading
#7 Slik fungerer handelsplattformene
#8 Slik handler de profesjonelle
#9 Live-tradingrom
#10 Styr pengene dine
#11 Slik handler Peter Arendt
#12 Psykologi i trading
#13 På jakt etter ”inside bars”
#14 Heine Andersens strategier
#15 Slik kommer du videre

Handelsplattformer til KickstartAnmeldelseMin.innskudd, KickstartRegistrer deg
ETX CapitalLes anmeldelse4.000 krRegistrer deg - ETX Capital
IG MarketsLes anmeldelse6.500 krRegistrer deg - IG Markets
MarketsLes anmeldelse3.500 krRegistrer deg - Markets
Les om platformene. Fortell oss når du har satt inn penger: Klikk her. Det åpner opp alle leksjoner.
Kan jeg stole på min handelsplattform? FAQ

Kan jeg stole på min handelsplattform? FAQ

Som fersk trader kan man sitte med mange ulike spørsmål med hensyn til hvilken handelsplattform man skal ta i bruk. Kan man egentlig stole på den plattformen man ender opp med å velge? Vil man eksempelvis støte på problemer med uttak av eventuelle gevinster? I denne artikkelen vi vil forsøke…
Les mer

Webinar om teknisk analyse - Opptak

Webinar om teknisk analyse - Opptak

Tirsdag 4. april 2017 holdt daytrader.no et åpent webinar om teknisk analyse som en del av Tradingeksperimentet. Webinaret ble holdt av Espen Grønstad, daglig leder i Investtech. >>>>Her kan du registrere deg hos Saxo Bank. >>>>Her kan du registrere deg hos Markets.   Facebook0Twitter0Google plus0

Webinar om CFD-handel - Opptak

Webinar om CFD-handel - Opptak

Mandag 27. mars 2017 holdt daytrader.no et åpent webinar om CFD-handel som en del av Tradingeksperimentet. Webinaret ble holdt av Saxo Bank. >>>>Her kan du registrere deg hos Saxo Bank. >>>>Her kan du registrere deg hos Markets.   Facebook0Twitter0Google plus0

Webinar om Saxo Bank - Opptak

Webinar om Saxo Bank - Opptak

Mandag 20. mars 2017 holdt daytrader.no et åpent webinar om handelsplattformen til Saxo Bank. Det ble gitt en generell intro til Saxo Bank, gjennomgang av hvilke produkter og hvor man kan finne dem, indikatorer og andre analyseverktøy, samt hvordan man brukes handelsplattformen. >>>>Her kan du registrere deg hos Saxo Bank. Facebook0Twitter0Google…
Les mer

Webinar om Markets.com - Opptak

Webinar om Markets.com - Opptak

Onsdag 22. mars 2017 holdt daytrader.no et åpent webinar om handelsplattformen Markets.com. Webinaret omhandlet blant annet generell intro til handel med CFD, generelt om Markets.com og hvilke produkter og priser det opereres med. Videre ble det tatt en gjennomgang av handelsplattformen, der det ble gått gjennom hvor man finner instrumenter,…
Les mer

Her er den beste glidende indikatoren

Her er den beste glidende indikatoren

For å lykkes med trading er det viktig at man bruker de rette indikatorene. Mange tradere benytter seg av en teknisk indikator kalt “glidende gjennomsnitt“. Et glidende gjennomsnitt kan brukes til å få et inntrykk av trenden en aksjekurs befinner seg i. Indikatoren er enkel å bruke, noe som også…
Les mer

Kjøp Ethereum (ether) – slik kommer du i gang

Kjøp Ethereum (ether) – slik kommer du i gang

Ethereum har av mange blitt omtalt som «den neste bitcoin», noe som både kan være riktig og feil. På mange måter er Ethereum et mye mer ambisiøst prosjekt enn Bitcoin. Det er også grunnen til at mange kryptoinvestorer overveier om Ethereum er en bedre investering enn Bitcoin, eller om man…
Les mer

Her er våre fem krypto-raketter

Her er våre fem krypto-raketter

Ofte viser det seg, at de alminnelige aksje-nyttårsrakettene har mye løst krutt, og derfor har vi besluttet å velge årets nyttårsraketter blant kryptovalutaene. Noen av de nye kryptovalutaene, som har fulgt i kjølvannet av Bitcoin, har et reelt rakettpotensiale. Når Bitcoin-feberen har lagt seg, vil det være naturlig at noe…
Les mer

ETX Capital - Anmeldelse

ETX Capital - Anmeldelse

ETX Capital har i løpet av de siste tre årene vokst fra ingen ting til å være en av de mest kjente handelsplattformene for daytradere i flere land – deriblant Danmark med over 6000 kunder. Selskapet holder til i London og har nylig gått inn i Norge med egen norsk…
Les mer

eToro - Anmeldelse

eToro - Anmeldelse

Handelsplattformen eToro er verdens største plattform innenfor sosial trading og såkalt “copy trading”, og skryter av å ha over 6 millioner brukere fordelt på over 170 land. Handelsplattformens historie strekker seg tilbake til 2006 da selskapet ble stiftet i Israel. eToro tilbyr kun handel basert på CFD´er. Handelsplattformen tilbys av…
Les mer