0 kommentarer 25 September 2016 NYHETER Velg handelsplattform

IG – Anmeldelse

Handelsplattformen fra IG er som skapt til daytrading. Her får man både avanserte grafer og konkurransedyktige spreads på rundt 10.000 markeder. IG Group er notert på børsen i London, og virksomheten er en av de største meglerne for daytradere over hele verden. IG ble opprinnelig startet av forretningsmannen Stewart Wheeler i 1974.

Han ønsket å gjøre det enkelt for den mannen i gata å spekulere i prisen på gull, og startet derfor IG, som er en forkortelse for Investors Gold Index. Stewart Wheeler solgte sine andeler i IG i 2008, noe som gjorde han så rik at han gikk rett inn på Sunday Times’ liste over Englands rikeste.

IG skryter av å være ledende megler innenfor online handel med CDF-kontrakter, og de var også den første megleren som tilbød handel via smarttelefon. I dag kan du handle hos IG via en rekke plattformer, og det er mer enn 10.000 markeder å velge mellom. Hvis du ønsker å handle “binary options” er dette også en mulighet.

>>Prøv IGs handelsplattform her, eller les anmeldelsen nedenfor.

IG - anmeldelse/review
Plattformen hos IG er i rolige farger. Et utsnitt av de mange markedene ser du til venstre.
Kickstart din daytrading - GRATIS FORLØP Trykk her.

Design og plattform

Når man går inn på den internettbaserte standard handelsplattformen hos IG, møtes man av seriøse og nedtonede farger i grånyanser. Free IGs design er klassisk med børskurser i midten og oversikt over markeder til venstre på skjermen. I starten virker antallet markeder nesten uoverskuelig, og du skal bruke litt tid på å gjøre deg kjent med og komfortabel med alle navnene. Ut fra hvert marked, eksempelvis gullmarkedet, kan man trykke seg frem til kursgrafen, og også gå direkte til det såkalte ”market data”.

Market data gir utdypende informasjon om det gjeldene produktet, og dette er virkelig en flott funksjon. Her kan man blant annet få innsikt i hvor mange av IGs kunder som akkurat nå er ”korte” eller ”lange”i produktet, og man kan finne en liste med oppdaterte nyheter om produktet. I tillegg finner man en oversikt over ”price range” og volatilitet, samt auto-genererte tekniske analyser av børsgrafen.

Disse analysene er ikke avanserte, men de gir en pekepinn på for eksempel ABCD-mønstre og fibonacci-nivåer som sikkert kan glede den mindre erfarne traderen. Hvis man ikke ønsker å bruke tid på ”market data” kan man også klikke seg frem til kursgrafen direkte fra markedsoversikten. Dermed dukker det opp en klassisk candlestick-graf, og mulighet for egne analyser ved hjelp av IGs tekniske verktøy. Det finnes i alt 24 forskjellige tekniske verktøy som standard. Ved å oppgradere til ProRealTime får man derimot rundt 100 (se video på svensk om dette her). Det er ikke overveldende mange i standardversjonen, men du finner de mest vanlige verktøyene – sånn som MACD, RSI, MA, samt et par mer eksotiske som parabolic SARog DPO. Videre tilbyr IG også ”volume”-analyser. Dette er relativt sjeldent for en CDF eller spread betting-megler. Dette er virkelig veldig positivt. En annen fin detalj er at man sende store nyhetsoppdateringer direkte inn i kursgrafen. På denne måten kan man se hvordan markedet beveger seg i sammenheng med store nyheter. Dette gir et godt overblikk.

: Skjermbilde som viser hvordan grafen ser ut hos IG, sammen med noen utvalgte tekniske verktøy. Grafen viser prisen på danske Vestas.
Skjermbilde som viser hvordan grafen ser ut hos IG, sammen med noen utvalgte tekniske verktøy. Grafen viser prisen på danske Vestas.

Kursgrafen åpnes i candlestick-modus som standard, men man kan endre dette til linjegrafer, mountain eller HLOC. Dessverre tilbyr ikke IG avanserte grafer, sånn som Renko-charts eller Kagi. Disse grafene er uansett sjeldne å se hos CDF-meglere.  Ut over redskapene som kan klikkes frem direkte på kursgrafen, tilbyr IG ytterligere analyser ved hjelp av menypunktene ”tools”, ”news” og ”research”. Her kan man fordype seg i aktuelle markedsnyheter direkte fra plattformen. I tillegg kan man også få uendelig med analyser, i både ord og grafer, levert av blant annet Trading Central. IG leverer også sin egen markedsscreener, hvor man kan se de viktigste regnskapstallene/nøkkeltallene for hvert enkelt selskap, for eksempel P/E, ROI etc. Dette gjelder også for de største norske selskapene.

Alt i alt leverer IG en av de mest avanserte og informasjonstunge online handelsplattformene for CFD-handel, og alt sammen uten at man som bruker skal laste ned noe som helst til sin egen computer. Man får tilgang til alt direkte gjennom nettleseren. Av og til kunne man ønsket seg at grafene reagerte litt raskere når man finner dem frem, men hastigheten er absolutt til å leve med.

Markeder

Det finnes over 10.000 markeder hos IG, og dette er mye mer enn hva som er vanlig andre steder. Her finner man også de største norske aksjene , som kan handles til meget konkurranskedyktig spread. Man skal imidlertid være oppmerksom på at man betaler et gebyr når man åpner og lukker en aksjehandel.

For norske aksjer er gebyret mellom 50 og 100 kroner, noe som også er vanlig hos tradisjonelle meglere. Man kan ikke se de norske aksjene når man har demokonto. De åpnes først når man har åpnet en cash-account.  På IG sin plattform har man også tilgang til å handle norske OSEBX-indeksen, samt den svenske indeksen.  Man kan handle alt man vil hos IG. Hvis du vil handle råvarer kan man selvfølgelig handle på de mest vanlige, sånn som gull, olje og så videre, men man kan også spekulere i prisen på platina, kobber, zink og mye annet. For de mer eventyrlystne gir IG også mulighet til å spekulere i bitcoins, samt at det er en stor seksjon spesielt for binære opsjoner. Her nærmer man seg nesten betting, ettersom det for eksempel er mulig å spekulere i hvem som blir USAs neste president.

>>>>>>>>>>>>>>> PRØV IG HER

Priser

IG er en av de billigste plattformen hva gjelder spreads, sammenlignet med andre plattformer. De varierer i løpet av dagen, ettersom de kopierer det underliggende markedet. Da vi testet plattformen kostet den tyske DAX-indeksen ca. 1 point og Dow Jones ca 1,8 point. Under testen kostet gull 0,5 point og olje rundt 4. Forex ligger vanligvis et sted mellom 1 og 1,5 alt etter hvilket valutakryss det er snakk om. Hvis man velger å la handelen sin stå over natten vil det også være et lite overnight-gebyr for CFD’er.

De mer erfarne traderne kan dessuten aktivere DMA-handel i plattformen. DMA tillater handler direkte i ordreboken. Det betyr at man ikke betaler spreads, men i stedet kommisjon, på samme måte som i tradisjonelle banker. Forskjellen er bare at man hos IG handler CFD ‘er.  Man skal også være oppmerksom på at man for visse markeder skal betale et ekstra månedlig gebyr hvis man ønsker å se live-priser. Hvis ikke kan kursene være forsinket med opp til 15 minutter. For norske aksjer skal man betale ca. 1,2 EUR i måneden for å få direktepriser. Hvis du bare handler én enkelt gang i løpet av måneden får du derimot pengene tilbake.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske Tradere. Trykk her.
IG giver indsigt i, hvor mange af kunderne der er short eller long.
IG giver indsigt i, hvor mange af kunderne der er short eller long.

Utdanning

IG tilbyr også flere online seminarer. Noen handler om hvordan man bruker plattformen, mens andre tar for seg teknisk analyse for nybegynnere og også mer avanserte seminarer. Hos IG kan man også jevnlig finne oppdateringer på markedene, hvor en av IGs tradere går gjennom markedene her og nå og prøver å gi et forslag på hvilken retning utviklingen går. Dessuten tilbys foredrag om markedene via app til både iPhone og Android. Hvis man ikke har mulighet til å være med på live webinarer på de annonserte tidspunktene, kan man alltid klikke seg inn og se seminaret senere. Hvis du bor i London holder IG også kurs i sitt hovedkontor hvor man kan møte finansielle eksperter i forskjellige foredrag.

 

 

Support

IG tilbyr support 24 timer i døgnet, enten via telefon med direktenummer til tradingdesken eller via email. Det er også en database med FAQs. Når du åpner en cash-account blir du ringt opp av support, for å sikre at alt går riktig for seg. Dette gir en god trygghet.

Konklusjon

IG tilbyr gode vilkår til den effektive daytraderen som ønsker mange markeder og konkurransedyktige spreads. Plattformen har en sjelden mengde funksjoner som dekker både teknisk analyse og fundamental innsikt via både nøkkeltall og nyheter. Grafene kan virke litt tunge å dra frem, men det veies opp av mengden av gode funksjoner.  Som nybegynner hos IG kan det være litt vanskelig å få overblikk over alle markedene. Det er spesielt problematisk at man ikke kan se alle sammen hvis man starter med en demokonto, men alle markedene dukker opp så snart man åpner en cash-account.

IG er absolutt en solid megler hvis man vil handle som daytrader.

>>>>>>>>>>>>>>> PRØV IG HER

————————————————–

Daytrader.no mottar kommisjon og/eller betaling for annonsering fra IG og andre handelsplattformer som omtales på denne siden. Daytrader.no tilstreber imidlertid 100% objektivitet i likhet med hva man finner hos andre profesjonelle medier og deres annonsærer. Inntektene fra annonsering er med på å sikre at vi også fremover kan levere de beste guidene og det beste innholdet om daytrading.

Preview af IG

Saxo Bank - Anmeldelse

Saxo Bank - Anmeldelse

Saxo Bank tilbyr noen av verdens mest sofistikerte handelsplattformer for aktive tradere. Banken er dansk og holder til i Københavnsområdet, så hvis du mener at “det er dejligt at være norsk i Danmark”, så er Saxo Bank en opplagt kandidat når du som investor, daytrader eller swingtrader skal velge handelsplattform.…
Les mer

Anmeldelse - Metatrader 4

Anmeldelse - Metatrader 4

MetaTrader 4 – også kalt MT4 – er verdens mest utbredte handelsplattform. Den nyeste versjonen kalles MetaTrader 5, men den er ikke like utbredt som den eldre versjonen, MetaTrader 4. MetaTrader 4 og 5 er kun en software, og ikke en megler i seg selv. Det betyr at du kun…
Les mer

Markets.com - anmeldelse

Markets.com - anmeldelse

Handelsplattformen Markets.com ble etablert i 2009, og tilbys i dag globalt på mange forskjellige språk. Plattformen eies og drives av selskapet Safecap Investments Ltd (Safecap) og holder til på Kypros. De derfor godkjent av den kypriotiske tilsynsmyndigheten, Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), til å utføre sine aktiviteter. Safecap er…
Les mer

Velg megler

Velg megler

    000

Plus500 – anmeldelse

Plus500 – anmeldelse

Your capital is at risk. Handelsplattformen Plus500, er godt kjent hos de fleste norske daytradere. Dette skyldes at Plus500 gjennom flere år har kjørt en ganske aggressiv markedsføringsstrategi på internett. Plus500 ble opprinnelig startet av 6 elever ved Technion Institute of Technology i Israel i 2008, og handelsplattformen var en…
Les mer

Slik kopierer du et handelssignal

Slik kopierer du et handelssignal

Mange ønsker å handle aktivt i valutamarkedet, men har ikke tid eller forkunnskaper til det. Derfor velger mange å benytte seg av såkalte Trading Signals, eller handelssignaler. Handelssignaler er handler som andre tradere legger ut, som du kan automatisk kopiere i din MetaTrader 4 konto. Fordelen er at du kan spare mye…
Les mer

Robothandel - en introduksjon

Robothandel - en introduksjon

Robothandel lar deg automatisere strategier i markedet og kan være et fantastisk nyttig verktøy. Du trenger ikke sitte foran PC-en og bruke mye tid på trading, men la en programmert robot handle for deg. I dette innlegget skal vi gi deg en introduksjon til robothandel og vise deg hvordan du…
Les mer

Valutahandel - Fem feil du må unngå

Valutahandel - Fem feil du må unngå

Valutahandel er blitt populært blant tradere grunnet de mange fordelene knyttet opp til det. Likevel, taper den store majoriteten på det. Hvorfor er det slik? I denne artikkelen skal jeg ta opp noen vanlige årsaker for at mange taper på valutahandel. For høy giring Valutameglere krever alt i fra 0,25 – 2 prosent i…
Les mer

En kraftig indikator for valutahandel

En kraftig indikator for valutahandel

COT indikatoren er et kraftig verktøy, som veldig få tradere faktisk benytter. Den bygger på CFTC rapportene som slippes hver fredag og gir et overblikk hvordan ulike aktører er posisjonert i markedet. I denne artikkelen skal jeg vise deg hva COT indikatoren er, hvordan du leser den og bruker den…
Les mer

ETX Capital - Anmeldelse

ETX Capital - Anmeldelse

ETX Capital har i løpet av de siste tre årene vokst fra ingen ting til å være en av de mest kjente handelsplattformene for daytradere i flere land – deriblant Danmark med over 6000 kunder. Selskapet holder til i London og har nylig gått inn i Norge med egen norsk…
Les mer