0 kommentarer 08 November 2016 NYHETER

Deutsche Bank: Markedet kan falle 10% ved Trump-seier

Markedet kan falle opp til 10% hvis Donald Trump vinner tirsdagens valg i USA. Dersom Hillary Vlinton vinner, kan markedet derimot stige med opp til 5%.

Det mener Deutsche Banks team av markedsanalytikere.

Det blir ikke bare i USA man vil merke effektene av valget. Europeiske markeder kan oppleve store svingninger så snart de avsluttende valgresultatene kommer inn. Dette forventes å skje onsdag morgen, norsk tid. The Times rapporterer at både Barclays og HSBC vil holde sine trading-desks åpne gjennom natten for å være i stand til å reagere raskt på nyhetene, etter hvert som de kommer inn.

Har du lyst til å investere i bitcoins og annen kryptovaluta? Hos eToro kan du spekulere i prisutviklingen på Bitcoins, Ethereum, Litecoins m.m. Klikk her.

Deutsche Banks analytikere har analysert den europeiske Euro Stoxx 600-indeksen, og deres holdning er at markene til en viss grad allerede har tatt høyde for atClinton vinner, og regnet dette inn i prisene. Allikevel regner de med at en demokratisk seier vil gi en liten boost til aksjene. Hvis Trump vinner, vil markedene derimot reagere meget negativt, blant annet fordi hans politikk på mange områder fortsatt er ganske uklar.

Her er et utdrag av Deutsche Banks research:

trump-768x1024
Mange elementer i Trumps politikk er fortsatt uklare. Derfor vurdere Deutsche Banks analytikere at markedene kan falle opp mot 10% hvis Trump vinner.

“Trumps planer vil bety store endringer i skatteregler, innvandring og handel, og hans uttalelser på disse områdene har vært lang fra entydige. Som en konsekvens av dette mener vi at en Trump-seier vil lede til stor usikkerhet rundt USA´s politikk. Vi har kjørt vår Stoxx 600 P/E-modell igjen, og inkludert usikkerheten rundt amerikansk politikk. (…) Vi mener at usikkerheten etter en Trump-seier (…) vil føre til fall i størrelsesordenen 5-10%.

Mye av den negative reaksjonen vil komme fra overraskelsen over en republikansk seier. Man kan dra paralleller til Brexit-avstemningen. Markedene var innstilt på at Storbritannia ville forbli i EU, og pundet gikk i fritt fall da det ble klart at britene ville forlate unionen. Den samme form for kaos kan godt oppstå tirsdag og onsdag, hvis Trump klarer å oppnå en lignende, overraskende seier.”

På den andre siden vil markedene reagere mer positivt på en seier til Clinton:

“I betraktning av at Clintons politikk er mindre radikal enn Trumps og har blitt kommunisert langt mer konsekvent, forventer vi at en Clinton-seier vil fjerne en viss usikkerhet i markedene”, skriver analytikerne. De venter også en stigning på rundt 5% hvis det blir seier til Demokratene.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske Tradere. Trykk her.

Tirsdag formiddag norsk tid, leder Hillary Clinton fortsatt med 3 prosentpoeng, i følge siden Realclearpolitics.com, som er basert på et gjennomsnitt av mange forskjellige amerikanske meningsmålinger. Clinton ligger, i følge siden, an til å få 47,2% av stemmene, mens Trump får 44,2%.

Les mer om hvordan markedene kan utvikle seg etter det amerikanske valget. 

Aksjemarkedet kan rammes av flere stormer på torsdag

Aksjemarkedet kan rammes av flere stormer på torsdag

I morgen, torsdag, kan bli en stormfull dag på de internasjonale markedene. Sent torsdag kveld forventes de første resultatene fra den britiske valget, og det vil uten tvil bevege alle valutakryssene der pundet opptrer. Innen den tid skal markedet gjennom to andre viktige begivenheter. De to første kommer allerede 14.30…
Les mer

Klimaexit: Disse aksjene kan stige og falle

Klimaexit: Disse aksjene kan stige og falle

Den amerikanske presidenten, Donald Trump, trakk i forrige uke USA ut av Paris-avtalen fra 2015. Formålet er å styrke amerikanske interesser, virksomheter og beskytte arbeidsplasser. Men hvilke aksjer kan egentlig komme til å stige med bakgrunn i Trumps beslutning. Og hvilke vil falle? Paris-avtalen er en klimaavtale der 190 land…
Les mer

Derfor stiger aksjene allikevel etter Trump-seier

Derfor stiger aksjene allikevel etter Trump-seier

Markedene reagerte med panikk og voldsomme fall i timene opp mot, og etter, at det ble klart at Donald Trump ble USAs neste president. Utfallet kom tilsynelatende overraskende på investorene, og dette skape et sjokksalg av aksjer. Panikken har nå derimot forsvunnet, og i stedet for store fall, er de…
Les mer

Uke 45: Trumps valgseier og kvartalstall

Uke 45: Trumps valgseier og kvartalstall

Av Global Assets and Trading Vi har hatt en uke som man ventet skulle bli kraftig preget av presidentvalget i USA. Mange «eksperter» var helt sikre på at Hillary skulle vinne. Da markedet ble tatt på sengen onsdag morgen av Donald Trump vant valget, falt Asia kraftig og vi hadde en…
Les mer

En enkel trading strategi som virker

En enkel trading strategi som virker

Som aktiv trader er man alltid på utkikk etter en strategi som virker. Imidlertid ender man ofte opp med en trading skjerm full av utallige streker og avanserte indikasjoner. Men i virkeligheten behøver det ikke å være så avansert. Joe Marwood, som er aktiv trader, blogger og analytiker har gjennomført…
Les mer