0 kommentarer 27 September 2017 Artikler NYHETER

En kraftig indikator for valutahandel

CFTC

COT indikatoren er et kraftig verktøy, som veldig få tradere faktisk benytter. Den bygger på CFTC rapportene som slippes hver fredag og gir et overblikk hvordan ulike aktører er posisjonert i markedet.

I denne artikkelen skal jeg vise deg hva COT indikatoren er, hvordan du leser den og bruker den i praksis. Jeg gjør oppmerksom på at COT indikatoren i utgangspunktet er ment for valutahandel.

Vi anbefaler Markets, hvis du vil daytrade. Blant de ledende handelsplattformene.

Hva er COT indikatoren?

Hver fredag slippes Commitments of Traders Report av U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Rapporten gir et overblikk hvordan spekulanter, kommersielle og ikke-kommersielle er posisjonert i markedet.

Hensikten med rapporten er å overvåke futures markedet og forebygge markedsmanipulasjon. Den sier hvor mange futures kontrakter de ulike aktørene ligger long og short.

9823

Hvilke aktører er det?

COT rapporten tar i hovedsak for seg tre ulike aktører:

Spekulanter: Dette er tradere som handler kun for finansiell profitt. Sammenlignet med de andre aktørene, utgjør de en relativt liten andel av volumet.

Ikke-kommersielle: Dette er banker, fond og institusjoner som også handler for finansiell profitt. Forskjellen er at volumet sammenlignet med spekulantene er vesentlig høyere.

Kommersielle: Dette er i hovedsak store internasjonale selskaper som bruker markedet (spesielt valutamarkedet) for «hedgeing» (valutasikring). Selskaper som f.eks. Apple er i utgangspunktet utsatt for en stor valutarisiko fordi driften involverer import og eksport i mange ulike valutaer. Ved å benytte valutasikring, kan de minimere risikoen.

Vi anbefaler Markets, hvis du vil daytrade. Blant de ledende handelsplattformene.

Hvordan leser man rapporten?

Ønsker man å være veldig detaljert, kan man lese den fullstendige rapporten hver fredagskveld via http://www.cftc.gov.

Slik vil en rapport normalt se ut for en valuta:

CFTC

Rapporten ovenfor viser tall for euro. Tallene som man skal se etter, er de som står under «Long» og «Short». Eksempelvis, ligger de ikke-kommersielle, long 86.963 kontrakter og short 72.616. Totalt ligger de da long 14.347 kontrakter. En kontrakt tilsvarer 100.000 av valutaen.

Jeg bruker vanligvis nettsiden COT base istedet, som gir en mer ryddig oversikt. Slik vil det se ut der:

COT base

Denne gir en bedre oversikt fordi den viser umiddelbart forskjellen mellom aktørene.

Hvordan bruker jeg den?

Historisk sett, bruker spekulanter og ikke-kommersielle å ligge på feil side av store trender. Grunnen kan kanskje være fordi de handler utelukkende for finansiell profitt, og er dermed utsatt for grådighet og følelser. Dette er blant grunnene de fleste taper på valutahandel.

De kommersielle, bruker kun valutamarkedet for valutasikring, og har vanligvis en god ide hva som er «fair-value» for en valuta. I tillegg, har de også stor kapasitet for å gjøre grundige fundamentale analyser.

Historisk sett, har de kommersielle ligger på rett side av store trender, og hemmeligheten bak COT indikatoren, er dermed å finne en stor divergens mellom ikke-kommersielle og kommersielle, og handle slik som de kommersielle.

I denne webinaren, går jeg nærmere inn på hvordan du bruker den:

Denne videoen (engelsk) gir også en god innføring i bruken:

Ønsker du excelfilen som brukes i videoen, kan du ta direkte kontakt med meg. Andre spørsmål om indikatoren taes gjerne også imot.

Slik kopierer du et handelssignal

Slik kopierer du et handelssignal

Mange ønsker å handle aktivt i valutamarkedet, men har ikke tid eller forkunnskaper til det. Derfor velger mange å benytte seg av såkalte Trading Signals, eller handelssignaler. Handelssignaler er handler som andre tradere legger ut, som du kan automatisk kopiere i din MetaTrader 4 konto. Fordelen er at du kan spare mye…
Les mer

Robothandel - en introduksjon

Robothandel - en introduksjon

Robothandel lar deg automatisere strategier i markedet og kan være et fantastisk nyttig verktøy. Du trenger ikke sitte foran PC-en og bruke mye tid på trading, men la en programmert robot handle for deg. I dette innlegget skal vi gi deg en introduksjon til robothandel og vise deg hvordan du…
Les mer

Valutahandel - Fem feil du må unngå

Valutahandel - Fem feil du må unngå

Valutahandel er blitt populært blant tradere grunnet de mange fordelene knyttet opp til det. Likevel, taper den store majoriteten på det. Hvorfor er det slik? I denne artikkelen skal jeg ta opp noen vanlige årsaker for at mange taper på valutahandel. For høy giring Valutameglere krever alt i fra 0,25 – 2 prosent i…
Les mer

En enkel trading strategi som virker

En enkel trading strategi som virker

Som aktiv trader er man alltid på utkikk etter en strategi som virker. Imidlertid ender man ofte opp med en trading skjerm full av utallige streker og avanserte indikasjoner. Men i virkeligheten behøver det ikke å være så avansert. Joe Marwood, som er aktiv trader, blogger og analytiker har gjennomført…
Les mer

Kopier de beste børshandlerne i sommerferien. Slik gjør du det

Kopier de beste børshandlerne i sommerferien. Slik gjør du det

Sommerferien nærmer seg, og det er ikke alle som i den forbindelse får tid til å passe på aksjeporteføljen. Skal man ut å reise, eller er travelt opptatt med familie og venner, kan det gi mening å overlate en del av sine investeringer til en dyktig børshandler som kan stå…
Les mer