0 kommentarer 13 February 2018 Markeder NYHETER Video

Bitcoin er død. Bitcoin lever!

Kryptomarkedet har de siste dagene vært preget av brutale fall. Det er nå tydelig at Bitcoin og de fleste andre kryptovalutaer er i gang med en voldsom korreksjon. I skrivende stund har markedet korrigert ca. 70% i forhold til toppnivået på 20.000 USD fra Desember 2017. På tross av et par mindre stigninger etter fallet er det ingen tvil om at utviklingen alt i alt har vært brutal.

Det er imidlertid ikke første gang at Bitcoin taper store deler av sin verdi. Bitcoin har vært inne i en slik prismessig boble også tidligere. Et fellestrekk for disse boblene og korreksjonene er at prisen etter slike hendelser stabiliserer seg på et høyere nivå enn før den innledende stigning og korreksjon.

Har du lyst til å investere i bitcoins og annen kryptovaluta? Hos eToro kan du spekulere i prisutviklingen på Bitcoins, Ethereum, Litecoins m.m. Klikk her.

For å kunne forstå dagens marked er det viktig at man også har en forståelse av hvordan det har oppført seg tidligere. Vi har derfor laget en kjapp gjennomgang av Bitcoins historie, som også kan bidra til å få en forståelse for dagens marked.

Verdens dyreste pizza
Vi skal ikke lengre tilbake enn til 2010 for å finne en periode hvor Bitcoin ikke hadde noe verdi. Dette var på grunn av at kryptovalutaen på denne tiden ikke ble handlet, men kun minet og derfor var det umulig å verdsette mynten. Imidlertid ble den første kryptovalutahandelen gjennomført samme år da 10.000 Bitcoin ble byttet mot to pizzaer. Lite visste de som inngikk i handelen da at verdien til 10.000 Bitcoin i dag hadde vært omtrent 350 millioner.

0,06 USD var prisen for én bitcoin høsten 2010. Imidlertid steg interessen for kryptovalutaen veldig raskt og bare et halvt år senere hadde prisen steget med 1500%. I Februar 2011 nådde prisen 1 USD for første gang, noe som også skulle vise seg å bli starten på den første boblen. I de kommende månedene steg prisen ytterligere 2900% og nådde et midlertidig toppunkt på 30 USD i Juni 2011. Etterfulgt av dette toppunktet kom det et krasj som på mange måter kan minne om det vi har vært vitne til den siste tiden.

Ved det første Bitcoin-krasjet i 2011 tapte kryptoinvestorene 94% av verdien. Deretter snudde situasjonen seg og prisen begynte igjen å stige.
Ved det første Bitcoin-krasjet i 2011 tapte kryptoinvestorene 94% av verdien. Deretter snudde situasjonen seg og prisen begynte igjen å stige.

(Bildetekst: Ved det første Bitcoin-krasjet i 2011 tapte kryptoinvestorene 94% av verdien. Deretter snudde situasjonen seg og prisen begynte igjen å stige.)

Prisen på 30 USD var høydepunktet i den første Bitcoin-boblen i 2011. I løpet av de etterfølgende dagene falt prisen med over 50% etterfulgt av et lengre bear market. Denne tilstanden tok først slutt fem måneder senere og avsluttet med en pris på 2 USD. På dette tidspunktet hadde Bitcoin tapt hele 94% av verdien i forhold til toppunktet. Det gikk ett og et halvt år før prisen igjen kom opp på et slikt nivå.

Sammenligner man en slik korreksjon på 94% med dagens pris tilsvarer det at prisen skal falle fra 20.000 USD til 1.200 USD.

Har du lyst til å investere i bitcoins og annen kryptovaluta? Hos eToro kan du spekulere i prisutviklingen på Bitcoins, Ethereum, Litecoins m.m. Klikk her.

Sjokkfall i 2013
I 2013 opplevde man nok en gang voldsomme stigninger. Denne gangen steg prisen nesten 2000% fra ca. 13 USD til et peak på 266 USD på bare få måneder. Deretter falt prisen med 74% til 68 USD i løpet av få dager.

Krasjet i april 2013 kom som følge av Bitcoins første eksponering i mainstream-mediene. Kryptovalutaen hadde frem til da aldri overgått 30 USD, men den økende mediedekningen drev verdien godt over 200 USD. Krasjet reflekterte, på samme måte som det nåværende krasjet, en korreksjon mot den overdrevne spekulasjonen i månedene som hadde gått. Enkelte hevdet at det var en feil hos den daværende mest benyttede børsen Mt. Gox som også hadde hatt innflytelse på det voldsomme fallet.

2013-1

Sammenbrudd i 2014
Etter å ha konsolidert i 2013 oppstod det enda en boble i 2014. Dette skyltes i stor grad at amatørinvestorer begynte å innta markedet og kryptobørser som Coinbase gjorde det lett for «alminnelige mennesker» å handle kryptovaluta. Prisen nådde da et toppunkt på omtrent 1.200 USD, men begynte deretter fort å falle igjen.

Et av de hardeste slagene mot kryptovaluta kom i begynnelsen av 2014 da det ble kjent at Bitcoin hadde blitt et meget interessant mål for kriminelle. I Januar 2014 gikk verdens største Bitcoin-børs Mt. Gox offline og eierne av 850.000 bitcoin tapte pengene sine. Det var et beløp som den gang svarte til 450 millioner USD.

2014

Perioden etter Mt. Gox-skandalen ble en lang ørkenvandring for Bitcoin-investorene. Litt over ett år senere hadde kryptovalutaen tapt ca. 85% av sin verdi og hadde nå en pris på under 200 USD.

Dette fører oss frem til nåtiden. 2015 var et relativt rolig år for Bitcoin. Prisen lå i intervallet 200-500 USD og prisen steg gjennom 2016 opp til 1.000 USD. 2017 medførte enda en voldsom stigning på 1900% opp mot det det nåværende toppunktet på 20.000 USD. Prisen har imidlertid nå korrigert ca. 70%.

Hva kan vi lære av dette?
Først og fremst er voldsomme svingninger og bobler ikke noe nytt når det gjelder Bitcoin. Slike svingninger er preget av både overdreven spekulasjon og hype. Dette endrer seg fort til ekstrem pessimisme og kan føre til uttalelser om at Bitcoin og andre kryptovalutaer nå er døde. Vi har tidligere sett stigninger på flere titusen prosent, etterfulgt av voldsomme fall og korreksjoner på helt opp mot 94% av toppnivået i 2011. Hvis en slik korreksjon også forekommer denne gangen kan prisen som nevnt falle helt ned til 1.200 USD.

Har du lyst til å investere i bitcoins og annen kryptovaluta? Hos eToro kan du spekulere i prisutviklingen på Bitcoins, Ethereum, Litecoins m.m. Klikk her.

Når de tidligere prisboblene har sprukket har prisen på Bitcoin alltid funnet tilbake og konsolidert seg på et høyere nivå. Spørsmålet nå er om historien gjentar seg, eller om det vil være annerledes denne gangen? Gjentar historien seg så skal man se etter tegn på at markedet begynner å konsolidere i vannrett retning og deretter bli med igjen når trenden endrer seg.

Tror man imidlertid IKKE på et comeback for Bitcoin har man jo alltid en mulighet for å shorte markedet. På handelsplattformen eToro er 96% av markedsaktørene fortsatt long i Bitcoin. Er man derimot en av dem som ønsker å gå mot strømmen, så har eToro sendt ut en guide som viser hvordan man shorter. Du kan også se en av våre videoer om emner her:

Les også: Kan jeg stole på min handelsplattform.

 

Kjøp Ripple (XRP) Slik kommer du i gang!

Kjøp Ripple (XRP) Slik kommer du i gang!

Ideen bak Ripple så dagens lys allerede i 2012, og i dag er Ripple en av de førende kryptovalutaene på markedet. Ripple er imidlertid langt mer enn kun en valuta. Ripple-protokollen er en betegnelse for en teknologisk infrastruktur som skal gjøre det enklere å overføre valuta på tvers av land…
Les mer

Kjøp Ethereum (ether) – slik kommer du i gang

Kjøp Ethereum (ether) – slik kommer du i gang

Ethereum har av mange blitt omtalt som «den neste bitcoin», noe som både kan være riktig og feil. På mange måter er Ethereum et mye mer ambisiøst prosjekt enn Bitcoin. Det er også grunnen til at mange kryptoinvestorer overveier om Ethereum er en bedre investering enn Bitcoin, eller om man…
Les mer

Her er våre fem krypto-raketter

Her er våre fem krypto-raketter

Ofte viser det seg, at de alminnelige aksje-nyttårsrakettene har mye løst krutt, og derfor har vi besluttet å velge årets nyttårsraketter blant kryptovalutaene. Noen av de nye kryptovalutaene, som har fulgt i kjølvannet av Bitcoin, har et reelt rakettpotensiale. Når Bitcoin-feberen har lagt seg, vil det være naturlig at noe…
Les mer

Prisen på Bitcoin bestemmes av dette daglige fenomenet

Prisen på Bitcoin bestemmes av dette daglige fenomenet

I løpet av de siste 6 ukene har prisen på Bitcoin steget med nesten 90% og det ser nesten ut som at utviklingen er ustoppelig. Ingen kan forutsi hvordan prisen kommer til å utvikle seg i fremtiden, men nå har en tidligere analytiker fra amerikanske ARK Invest oppdaget at prisen…
Les mer

Investering i kryptovaluta - bitcoins eller ethereum?

Investering i kryptovaluta - bitcoins eller ethereum?

Kryptovalutaen Bitcoins har de siste par årene, og spesielt det siste året, hatt en enorm prisutvikling, og setter stadig nye rekorder. Men hva er historien bak Bitcoins og er det fortsatt verdt å investere? Eller skal man som investor heller fokusere på kryptovalutaen Ethereum? I 2009 skjedde det noe på…
Les mer

Kan jeg stole på min handelsplattform? FAQ

Kan jeg stole på min handelsplattform? FAQ

Som fersk trader kan man sitte med mange ulike spørsmål med hensyn til hvilken handelsplattform man skal ta i bruk. Kan man egentlig stole på den plattformen man ender opp med å velge? Vil man eksempelvis støte på problemer med uttak av eventuelle gevinster? I denne artikkelen vi vil forsøke…
Les mer

Norsk økonomi kan bli presset

Norsk økonomi kan bli presset

Norsk økonomi kan bli presset. Det norske boligmarkedet viser tegn til tretthet og en underliggende svak økonomi truer. Se denne videoen hvor John Hardy, Head of Forex hos Saxo Bank, analyserer den norske kronen.   Facebook0Twitter0Google plus0

Valutatrender i 2018?

Valutatrender i 2018?

Hvilke valutatrender vil være i 2018? Valuta ekspert John Hardy fra Saxo Bank holdt webinar for daytrader.no og daytrader.dk onsdag 29. november. Se på videoen. Registrer deg for neste webinar med norsk trader. Facebook0Twitter0Google plus0

Slik kopierer du et handelssignal

Slik kopierer du et handelssignal

Mange ønsker å handle aktivt i valutamarkedet, men har ikke tid eller forkunnskaper til det. Derfor velger mange å benytte seg av såkalte Trading Signals, eller handelssignaler. Handelssignaler er handler som andre tradere legger ut, som du kan automatisk kopiere i din MetaTrader 4 konto. Fordelen er at du kan spare mye…
Les mer

Robothandel - en introduksjon

Robothandel - en introduksjon

Robothandel lar deg automatisere strategier i markedet og kan være et fantastisk nyttig verktøy. Du trenger ikke sitte foran PC-en og bruke mye tid på trading, men la en programmert robot handle for deg. I dette innlegget skal vi gi deg en introduksjon til robothandel og vise deg hvordan du…
Les mer